Halo, cel mai popular joc video al tuturor timpurilor

Jocul video "Halo" s-a situat pe primul loc într-un top al primelor 50 de jocuri ale tuturor timpurilor, compilat de Guiness World Records Gamer's Edition, informează PR Newswire.

185 afișări
Imaginea articolului Halo, cel mai popular joc video al tuturor timpurilor

Halo, cel mai popular joc video al tuturor timpurilor

Guiness World Records, autoritate recunoscută la nivel global în ceea ce priveşte recordurile în diverse domenii, a lansat Guiness World Records 2010 Gamer's Edition, care include, pe lângă topuri, şi informaţii, fapte şi evoluţii din domeniul jocurilor video.

Gamer's Edition 2010 este comercializat şi distribuit global de BradyGames.

Cea de-a treia carte a seriei Gamer's Edition, ediţia pentru 2010, reprezintă un ghid comprehensiv în ceea ce priveşte jocurile video care au doborât recorduri, precum şi un clasament al celor mai populare serii de jocuri video din istorie, realizat pe baza voturilor exprimate de internauţi pe site-ul Guinness World Records Gamer's Edition.

Astfel, primul loc în clasamentul celor mai populare jocuri video este ocupat de "Halo", urmat de "Legend of Zelda", în top intrând şi "Call of Duty", "Guitar Hero", "Super Mario Brothers" sau "World of Warcraft".

Descris de critici drept "Biblie a jocurilor video", volumul Gamer's Edition 2010 include interviuri cu personaje cheie ale industriei internaţionale de jocuri video, precum şi informaţii referitoare la jocuri clasice de tip "arcade", dar şi la noile evoluţii tehnologice de natură să schimbe viitorul jocurilor video.

Unice în "Guiness World Records Gamer's Edition 2010" sunt imaginile de dimensiuni mari din cele mai bine vândute jocuri din 2009, între care "Call of Duty Modern Warfare 2", "The Beatles: Rock Band", "Assassin's Creed II", "Halo 3" sau "New Super Mario Bros".

Volumul este compilat şi editat de echipa editorială a Guinness World Records şi include peste 600 de recorduri internaţionale în domeniul jocurilor video. Astfel, jocul cu cele mai mari vânzări din toate timpurile a fost seria "Super Mario Bros" (peste 201 milioane de copii vândute), în timp ce jocul de tip "arcade" cu cele mai mari încasări din toate timpurile este "NBA Jam" (peste un miliard de dolari în primul an de la lansare).

Pe de altă parte, Sara Lhadi a petrecut cel mai mult timp jucând un joc MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game), ea jucând "Runescape" timp ce 16.799 de ore, în perioada noiembrie 2004-decembrie 2009, adică circa 9 ore şi 20 de minute pe zi. Pe de altă parte, cel mai tânăr jucător profesionist desemnat de Guiness World Records, Lil'Poison, are 11 ani.

Publicată iniţial în 1955, ediţia anuală a Guinness World Records apare în peste 100 de ţări şi 25 de limbi şi este una dintre cărţile cu cele mai mari vânzări ale tuturor timpurilor, cu peste trei milioane de exemplare comercializate în fiecare an în întreaga lume. Guinness World Records publică anual Gamer's Edition, volum dedicat lumii jocurilor video şi celor mai mari realizări ale acesteia.

Site-ul Guinness World Records (www.guinnessworldrecords.com) are peste 11 milioane de vizitatori pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici