Handmade, o piaţă care a explodat. Cine cumpără: româncele sătule de malluri

În doi ani, piaţa de handmade a explodat: de la câteva sute de artizani, acum sunt mii. Cei care trăiesc numai din handmade câştigă câteva zeci de mii de lei pe lună. Mai există şi categoria celor care fac asta după job, ca să mai câştige câteva mii de lei în plus.

746 afișări
Imaginea articolului Handmade, o piaţă care a explodat. Cine cumpără: româncele sătule de malluri

Handmade, o piaţă care a explodat. Cine cumpără: româncele sătule de malluri (Imagine: Andreea Campeanu/Mediafax Foto)

Există o mână de oameni care, după ce se întorc acasă de la serviciu, se aşează la masă şi încep al doilea job. De la nouă seara şi până la două dimineaţa, tânăra Mirela Pădure din Bucureşti asta face: înşiră mărgele pe aţă, meştereşte cercei din ceramică sau împleteşte brăţări cu metal şi sticlă. Bijuteriile ei îi aduc nişte mii de lei bune în plus la leafă. Tânăra apucă să mai doarmă doar patru ore, până la şase dimineaţa, pe urmă se trezeşte iar, să meargă la birou. Munca de peste noapte, în loc să o doboare, o umple de energie.

"Sunt analist de calitate, lucrez în relaţii cu clienţii, iar treaba mea este să-i primesc pe cei nemulţumiţi. Vă daţi seama cât stres este şi cu câţi draci mă întorc acasă. Ei bine, când mă aşez la lucru, mi se risipeşte tot stresul", ne povesteşte ea. Şi-a instalat atelierul în mansardă, iar produsele şi le vinde ori pe blog, ori pe la târguri. Are casa plină de pungi cu mărgeluţe sau de cutii din lemn decorate cu tehnica şerveţelului.

Citeşte mai multe despre piaţa de handmade din România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici