Happy Monday: 30 ianuarie este cea mai fericită zi de luni din 2012

Data de 30 ianuarie este cea mai fericită zi de luni din anul 2012, afirmă psihologul David Holmes de la Manchester Metropolitan University.

522 afișări
Imaginea articolului Happy Monday: 30 ianuarie este cea mai fericită zi de luni din 2012

Happy Monday: 30 ianuarie este cea mai fericită zi de luni din 2012 (Imagine: Shutterstock)

În urmă cu exact şapte zile, britanicii trăiau cea mai deprimantă zi a anului 2012. Însă o săptămână aduce cu sine multe schimbări, informează dailymail.co.uk.

30 ianuarie este considerată cea mai fericită zi de luni din acest an, în mare parte deoarece angajaţii britanici şi-au primit de curând primul salariu de după Crăciun şi şi-au făcut rezervările pentru concediul de la vară.

Denumită "Happy Monday" (Lunea fericită) de psihologi, această zi este caracterizată printr-o stare de bună dispoziţie, ce pare a avea legătură cu sentimentul de anticipare a vacanţelor şi a concediilor de la vară.

"Cu toţii mergem la lucru în această zi de luni, 30 de ianuarie, cu o vigoare reînnoită. Suntem încântaţi că avem din nou bani în cont şi abia aşteptăm unul dintre cele mai importante evenimente familiale ale anului - concediul anual din vară. Excesele financiare făcute de Crăciun ne-au făcut să realizăm că ianuarie este o lună foarte dificilă şi foarte lungă pentru cei mai mulţi dintre noi, deoarece am rămas fără bani, iar acest prim salariu pe care l-am primit cu toţii în aceste zile reduce considerabil stresul, cauzat de lunga aşteptare a revigorării finanţelor noastre", a explicat David Holmes.

"Happy Monday" cade la o zi după ce agenţiile de turism din Marea Britanie au anunţat că, pentru ele, weekendul trecut a fost cel mai aglomerat weekend din 2012. În ultimul weekend din luna ianuarie, cei mai mulţi dintre britanici îşi fac în mod tradiţional rezervările pentru concediul pe care urmează să îl petreacă cu familia, în lunile de vară.

David Holmes a "prezis" 11 zile fericite în total în acest an pentru britanici. Printre acestea se află cele două Bank Holiday din luna mai, data echinocţiului de primăvară din martie şi data solstiţiului de vară din iunie.

În acest an, în ciuda crizei mondiale, britanicii vor avea o zi fericită în plus faţă de alţi anii, întrucât în luna iunie vor primi o zi liberă cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elizabeth a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici