Harrison Ford nu îşi aminteşte accidentul de avion în care a fost implicat în luna martie

Harrison Ford nu îşi aminteşte momentele care au precedat accidentul suferit în luna martie, atunci când avionul vintage pe care îl pilota s-a prăbuşit pe un teren de golf din Los Angeles.

344 afișări
Imaginea articolului Harrison Ford nu îşi aminteşte accidentul de avion în care a fost implicat în luna martie

Harrison Ford nu îşi aminteşte accidentul de avion în care a fost implicat în luna martie (Imagine: Hepta)

În urma acelui accident, aparatul de zbor a fost sever avariat, iar actorul american a suferit mai multe răni grave, se afirmă într-un raport publicat joi de National Transportation Safety Board (NTSB).

Starul hollywoodian în vârstă de 72 de ani era singura persoană aflată la bordul unui avion cu două locuri şi un singur motor - un model Ryan Aeronautical ST-3KR fabricat în 1942 - care s-a prăbuşit pe un teren de golf aflat în apropiere de Aeroportul Municipal Santa Monica.

Harrison Ford tocmai decolase de pe acel aeroport, pe 5 martie, în momentul în care avionul a suferit o pană mecanică, la altitudinea de 335 de metri, potrivit acestui raport oficial, publicat joi în Los Angeles Times.

"Pilotul a spus că nu a încercat să repornească motorul, ci a menţinut o viteză de 137 kilometri per oră şi a iniţiat o manevră de întoarcere spre aeroport, efectuând un viraj spre stânga. Totuşi, în timpul acelei manevre, şi-a dat seama că avionul nu va putea să ajungă pe pista de aterizare", precizează raportul NTSB.

"Pilotul nu-şi aminteşte nimic despre secvenţa accidentului. Apoi, avionul a lovit vârful unui copac înalt de aproximativ 20 de metri şi s-a lovit de sol într-un spaţiu deschis, pe un teren de golf", se afirmă în acelaşi raport.

Actorul a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, din cauza unei defecţiuni la motor. Starul hollywoodian, care a fost spitalizat mai multe săptămâni, s-a ales cu mai multe răni la nivelul capului, fractură de pelvis şi o fractură de gleznă.

În acel accident, avionul pilotat de Harrison Ford s-a prăbuşit la o distanţă mică de un grup de case. În ultimii ani, rezidenţei acelei zone - o comunitate de coastă, intens populată, din afara metropolei Los Angeles - au depus numeroase plângeri în care semnalau autorităţilor faptul că Aeroportul din Santa Monica le afectează calitatea vieţii.

Actorul Harrison Ford, care a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 19 ani, deţine 11 avioane de agrement, aflate în diverse aeroporturi din jurul oraşului Los Angeles, şi este un pasionat avid al sporturile aviatice.

Nu este pentru prima dată când Harrison Ford a fost implicat într-un accident aviatic. Un avion cu şase locuri pilotat de starul hollywoodian a avut parte de o aterizare dificilă în Lincoln, în statul american Nebraska, în vara anului 2000. De asemenea, un elicopter pilotat de Harrison Ford a fost avariat grav la aterizare, în octombrie 1999.

De asemenea, în iunie 2014, starul american a fost spitalizat la Londra după ce a suferit o accidentare serioasă la o gleznă în timpul filmărilor de la cel de-al şaptelea film din franciza "Războiul stelelor".

Cunoscut pentru rolurile din seriile "Indiana Jones" şi "Războiul Stelelor", Harrison Ford a declarat în trecut că preferă ca publicul să-şi amintească de el pentru roluri precum cele din "Martorul" - care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal - şi "The Mosquito Coast", cu Helen Mirren şi River Phoenix, două filme de Peter Weir. Ford a mai jucat în filme precum "Sabrina", în regia celebrului Sydney Pollack, şi "Imigranţii/ Crossing Over", în regia lui Wayne Kramer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici