Harrods vinde lingouri de aur

Pentru a-şi menţine reputaţia potrivit căreia la Harrods se poate cumpăra orice, "inclusiv elefanţi", celebrul magazin londonez a început, săptămâna aceasta, să vândă lingouri de aur cu valori de până la un sfert de milion de dolari, informează AFP.

113 afișări
Imaginea articolului Harrods vinde lingouri de aur

Harrods vinde lingouri de aur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oferta de lingouri şi de alte piese din aur este propusă de filiala bancară a Harrods, a cărei agenţie este situată la subsolul magazinului. Clienţii pot să achiziţioneze aurul la preţuri care fluctuează în funcţie de bursele de metale preţioase.

Pentru a atrage cumpărătorii, exemplare de piese din aur şi de lingouri sunt expuse într-o vitrină din sticlă securizată, în apropierea ghişeelor fostei Harrods Bank.

Vineri, preţul pentru cel mai mic lingou, de un gram, era de circa 32 euro şi de 265.210 euro pentru unul de 12,5 kilograme.

Magazinul Harrods s-a asociat cu PAMP, o companie elveţiană, pentru a aduce această ofertă clienţilor săi.

Harrods şi-a justificat iniţiativa care e cel puţin surprinzătoare, dată fiind actuala criză economică.

"Mediul financiar a suscitat o nouă cerere de aur fizic în rândul investitorilor privaţi din Marea Britanie" însă, până acum, "nu a existat cineva, la Londra, care să satisfacă această cerere", a declarat Chris Hall, responsabil al magazinului.

Aurul este, în opinia experţilor, una dintre investiţiile cele mai căutate de la declanşarea crizei financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici