Hărţi online pentru marile oraşe din România

Compania germană Stiefel va lansa, anul viitor, un pachet de hărţi online pentru marile oraşe ale României, a declarat, marţi, la Iaşi, Silviu Huplea, director Stiefel, la lansarea unei hărţi a judeţului Iaşi.

2 afișări

Potrivit suresi citate, din luna ianuarie 2008 vor fi disponibile utilizatorilor de Internet primele cinci hărţi, ale oraşelor Oradea, Cluj, Sibiu, Bucureşti şi Braşov.

"Adresa va fi de tipul «www.hartaoras.ro», unde, în loc de «oraş», va apărea numele localităţii respective. Vor fi hărţi interactive, prevăzute cu mai multe filtre de căutare. Se vor putea evidenţia rapid obiective precum instituţiile publice, hotelurile şi chiar liniile de transport în comun. Până la sfârşitul anului viitor, vor fi disponibile în total 20-25 de astfel de hărţi", a declarat directorul Stiefel.

Până în prezent, compania germană a realizat mai multe hărţi tipărite: 16 hărţi de judeţe şi 15 hărţi de municipii. De asemenea, Stiefel mai are în pregătire alte 17 hărţi de judeţe şi municipii.

"Un alt proiect al nostru este cartografierea zonelor metropolitane ale marilor oraşe", a mai spus Silviu Huplea. Cea mai recentă realizare a cartografilor de la Stiefel este harta judeţului Iaşi, realizată în colaborare cu Consiliul Judeţean şi peste 40 de firme private, care au finanţat proiectul. S-au realizat 5.000 de hărţi ale judeţului, dintre care 1.500 se vor distribui gratuit instituţiilor publice, iar 3.500 către firmele private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici