Hărţuitorul lui Jodie Foster, arestat după o ameninţare cu bombă

Un bărbat care a hărţuit-o cu scrisori de ameninţare pe actriţa americană Jodie Foster timp de mai mulţi ani a fost arestat, marţi, după ce a trimis o scrisoare de ameninţare cu bombă la aeroportul din Los Angeles, informează Reuters.

11 afișări
Imaginea articolului Hărţuitorul lui Jodie Foster, arestat după o ameninţare cu bombă

Hărţuitorul lui Jodie Foster, arestat după o ameninţare cu bombă (Imagine Mediafax Foto)

Michael Smegal, în vârstă de 42 de ani, din Holliston, Massachusetts, a fost pus sub acuzaţie de Înalta curte din Massachusetts după ce, în decembrie, a trimis o scrisoare de ameninţare cu bombă la aeroportul Van Nuys Airport din Los Angeles.

Scrisoarea este una din cele peste 100 de acelaşi tip, cu referiri la Foster, trimise unor vedete, şefi de companii, aeroporturi şi alte locaţii din Los Angeles în perioada septembrie 2007 - ianuarie 2008, potrivit unui document judiciar.

Foster, câştigătoare a două premii Oscar, a obţinut primul premiu din partea Academiei americane de film pentru rolul victimei unui viol din "Acuzata" (1988). Actriţa a primit mai multe scrisori anonime din Massachusetts începând cu 2004. În 2005, Smegal a recunoscut în faţa autorităţilor că el a trimis scrisorile şi a promis că o să înceteze, potrivit documentului judiciar.

Dacă va fi găsit vinovat, Smegal riscă până la 10 ani de închisoare, pedeapsă urmată de trei ani de supraveghere judiciară şi însoţită de o amendă de 250.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici