Harvey Weinstein se consideră un pionier al promovării femeilor la Hollywood

Producătorul de film american Harvey Weinstein, care va fi judecat pentru abuzuri sexuale într-un proces programat să înceapă pe 6 ianuarie 2020, s-a descris drept pionier al promovării femeilor la Hollywood, într-un interviu acordat The New York Post, potrivit tmz.com.

287 afișări
Imaginea articolului Harvey Weinstein se consideră un pionier al promovării femeilor la Hollywood

Harvey Weinstein. Sursa: Profimediaimages

Pe 31 mai 2018, un mare juriu de la o instanţă din New York l-a inculpat pe Harvey Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Faptele datează din 2013 şi 2006, iar procesul în care este acuzat Weinstein trebuia să înceapă pe 9 septembrie, dar două noi capete de acuzare pentru comportament sexual agresiv i-au determinat pe avocaţii săi să ceară mai mult timp pentru a putea pune la punct o apărare. Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cinci capete de acuzare printre care se numără deja violul şi comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

"Am impresia că lumea m-a uitat", a declarat Weinstein în interviul publicat duminică de The New York Post. "Am produs mai multe filme regizate de femei şi despre femei decât oricare alt producător. Şi vorbesc despre ce se întâmpla acum 30 de ani", a spus fostul magnat hollywoodian. "Nu vorbesc despre acum, despre acest moment în care este la modă (promovarea femeilor, n.r.)", a explicat acesta.

"Am fost primul! Am fost pionier!", a spus Weinstein, care a acordat acest interviu la o zi după ce a fost supus unei operaţii la spate, în urma unui accident de maşină suferit în luna august.

"Munca mea a fost uitată", "totul a fost şters cu buretele din cauza a ceea ce s-a întâmplat", a mai spus producătorul. Lumea ar fi refuzat să îi dea dreptate în plin vârtej stârnit de apariţia mişcărilor #MeToo şi Time's Up împotriva hărţuirii la locul de muncă, a mai spus acesta.

"În 2003, Gwyneth Paltrow a primit 10 milioane de dolari pentru filmul «Stewardesa/ View from the Top»", a subliniat Harvey Weinstein, prezentându-se drept artizan al promovării salariilor egale între bărbaţi şi femei la Hollywood. "Era actriţa cel mai bine plătită din cinematografia independentă (în afara studiourilor majore, n.r.)", a afirmat Weinstein. "Mai bine plătită decât toţi bărbaţii", a adăugat acesta.

Producătorul de film a refuzat însă să comenteze acuzaţiile care i s-au adus.

Peste 70 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, spunând că relaţiile au fost consensuale.

Weinstein este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. La New York a fost şi prima dată când a fost inculpat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici