Heath Ledger, Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin

Heath Ledger a fost recompensat postum cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru "Cavalerul Negru" , la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Academiei americane de film, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.

68 afișări
Imaginea articolului Heath Ledger, Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin

Heath Ledger, Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Heath Ledger a fost premiat postum pentru rolul Joker din filmul "Cavalerul Negru". El devine astfel al doilea actor care a câştigat un premiu Oscar postum, după Peter Finch, în 1977, pentru rolul din "Reţeaua". Heath Ledger a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane de film, în 2005, pentru rolul cowboy-ului gay din drama "Brokeback Mountain", în regia lui Ang Lee.

Heath Ledger a murit pe 22 ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani. Medicii legişti au stabilit că moartea actorului a survenit accidental, "din cauza unei intoxicaţii acute provocate de efectele combinate" a şase medicamente, antidepresive, analgezice şi anxiolitice.

Ledger a mai jucat în filme precum "Fraţii Grimm", "Puterea dragostei" şi "Casanova".

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizaţi Philip Seymour Hoffman ("Doubt"), Robert Downey Jr ("Tropic Thunder"), Josh Brolin ("Milk") şi Michael Shannon ("Revolutionary Road").

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin a fost decernat lui Javier Bardem, pentru "Nu există ţară pentru bătrâni", în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici