Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de la Karlovy Vary

Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, ce se desfăşoară între 29 iunie şi 7 iulie. Totodată, în program este inclusă proiecţia peliculei "The Door", în regia lui István Szabó, în care actriţa are rolul principal.

55 afișări
Imaginea articolului Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de la Karlovy Vary

Helen Mirren (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Helen Mirren va primi Globul de Cristal pentru contribuţia adusă la cinematografia mondială, în cadrul celei de-a 47-a ediţii a Festivalului de la Karlovy Vary informează cineuropa.org.

Helen Mirren va fi însoţită la festival de soţul ei, regizorul şi producătorul Taylor Hackford, pe care l-a cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei "Nopţi albe/ White Nights" (1985).

Acesta a mai regizat printre altele "Ofiţer şi gentleman/ An Officer and a Gentleman" (1982), cu Richard Gere, "Semn de viaţă/ Proof of Life" (2000), cu Russell Crowe şi Meg Ryan, şi pelicula biografică "Ray" (2004), care i-a adus două nominalizări la Oscar.

În vârstă de 66 de ani, actriţa britanică Helen Mirren a primit de-a lungul unei bogate cariere în film, teatru şi televiziune numeroase distincţii importante, inclusiv câteva premii Emmy şi BAFTA. Mirren a fost recompensată în 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din "Regina/ The Queen" şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din "The Madness of King George", "Gosford Park" şi "The Last Station".

Helen Mirren a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, în 2003.

În cadrul acestei ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, vor mai fi onoraţi: regizorul turc contemporan Reha Erdem, regizorul ceh Josef Somr, prin proiecţia peliculei "The Joke", după romanul "Gluma" de Milan Kundera, cineastul Jean Pierre Melville (1917 - 1973), o figură centrală a cinematografiei franceze postbelice, precum şi Michelangelo Antonioni (1912-2007), la centenarul naşterii regizorului italian, prin proiecţia unei retrospective a tuturor celor 16 documentare realizate de acesta de-a lungul carierei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici