Helen Mirren va primi titlul de femeia anului din partea Universităţii Harvard

Actriţa britanică Helen Mirren va primi, pe 30 ianuarie, premiul Hasty Pudding pentru femeia anului, din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, în cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiază un obicei datând din secolul al XVIII-lea.

312 afișări
Imaginea articolului Helen Mirren va primi titlul de femeia anului din partea Universităţii Harvard

Helen Mirren (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Fiind o persoană care adoră toate felurile de budincă (…), sunt extrem de nerăbdatoare să primesc faimosul premiu Hasty Pudding", a declarat Helen Mirren, informează contactmusic.com.

După ceremonia de acordare a premiului, care va avea loc la Farkas Hall, în apropiere de Boston (Marea Britanie), sunt programate o paradă în Harvard Square şi o recepţie.

Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat în 1795, reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii.

Membrii asociaţiei Hasty Pudding Theatricals acordă în fiecare an titlul de femeia anului, respectiv bărbatul anului unui artist care s-a făcut remarcat nu numai la Hollywood, ci şi pe scena de teatru sau în alte domenii ale industriei de divertisment, dobândind astfel "aprecierea internaţională a criticilor".

Numele câştigătorului pentru categoria "Bărbatul anului" va fi anunţat la sfârşitul lunii ianuarie, iar ceremonia de decernare a premiului va avea loc pe 7 februarie, conform news.harvard.edu.

Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o tradiţie care datează din 1795, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului club să aducă "o oală de budincă de cereale" la întâlnirile lor.

Anul trecut, titlul de femeia anului a revenit actriţei Marion Cotillard, în timp ce actorul Kiefer Sutherland a fost desemnat bărbatul anului.

În vârstă de 68 de ani, actriţa britanică Helen Mirren a primit de-a lungul unei bogate cariere în film, teatru şi televiziune numeroase distincţii importante, inclusiv câteva premii Emmy şi BAFTA. Mirren a fost recompensată în 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din "Regina/ The Queen" şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din "The Madness of King George", "Gosford Park" şi "The Last Station". Helen Mirren a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici