"Hugo", de Martin Scorsese, desemnat cel mai bun film la gala National Board of Review 2011. Vezi ce alte pelicule au obţinut premii

Drama 3D "Hugo", de Martin Scorsese, a primit titlul de cel mai bun film pe 2011 din partea National Board of Review of Motion Pictures (NBR), prima mare asociaţie de critici de cinema care deschide sezonul premiilor de dinaintea Oscarurilor.

226 afișări
Imaginea articolului "Hugo", de Martin Scorsese, desemnat cel mai bun film la gala National Board of Review 2011. Vezi ce alte pelicule au obţinut premii

Martin Scorsese (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Drama despre un copil orfan, a cărei acţiune este situată în Parisul anilor 1930, bazată pe romanul "The Invention of Hugo Cabret", a primit din partea National Board of Review şi premiul pentru regie.

"«Hugo» este un film atât de personal semnat de Martin Scorsese", a spus Annie Schulhof, preşedintele NBR, într-un comunicat. "Este un tribut adus primilor ani ai cinematografiei,care se foloseşte de cele mai noi tehnologii în domeniu pentru a aduce publicul într-o lume unică şi magică", a mai spus aceasta.

George Clooney a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "The Descendants", în timp ce Tilda Swinton a primit premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din "We Need to Talk About Kevin".

Totodată, Christopher Plummer a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, cel din filmul "Beginners", în timp ce Shailene Woodley a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "The Descendants", film care a obţinut şi premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat (Alexander Payne, Nat Faxon şi Jim Rash).

Premiul pentru cel mai bun scenariu original a revenit peliculei "50/50" (Will Reiser).

La gala care a avut loc joi seară, la Los Angeles, au mai fost acordate premii pentru cea mai bună distribuţie ("The Help"), cel mai bun film de animaţie ("Rango"), cel mai bun documentar ("Paradise Lost 3: Purgatory"), cel mai bun film străin ("A Separation", Iran), cel mai bun debut (Felicity Jones, pentru rolul din "Like Crazy", şi Rooney Mara, pentru interpretarea din "The Girl With the Dragon Tattoo"), cel mai bun regizor debutant (J.C. Chandler, pentru "Margin Call"), premiul pentru libertatea de expresie ("Pariah" şi "Crime After Crime"), premiul pentru cea mai bună ecranizare (franciza "Harry Potter").

Michael Fassbender a primit un premiu pentru interpretare actoricească deosebită, pentru rolurile din mai multe filme, printre care "Shame" şi "A Dangerous Method".

Anul trecut, "Reţeaua de socializare/ The Social Network", de David Fincher, a primit titlul de cel mai bun film din partea National Board of Review of Motion Pictures.

The National Board of Review, alcătuit din membri ai Academiei de film americane, cineaşti şi diverşi critici de film, a realizat şi o listă a celor mai bune zece producţii ale anului. Pe această listă se regăsesc, în afară de "Hugo", filmele "The Artist", "The Tree of Life", "The Descendants", "War Horse", "J. Edgar", "Drive", "The Girl With the Dragon Tattoo", "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" şi "The Ides of March".

NBR, compusă din 110 critici de film şi istorici, este cea mai veche organizaţie de gen din SUA. Asociaţia s-a format în urmă cu peste 100 de ani ca una nonprofit, dedicată sprijinirii cinematografiei ca formă de artă şi divertisment. Distincţiile acordate de National Board of Review (NBR) deschid sezonul premiilor criticilor, fiind un bun indicator al viitorilor câştigători ai Oscarurilor, trofee care vor fi decernate pe 26 februarie 2012, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici