Iată alimentele care îţi vor schimba complet sănătatea în 2024

  • New Year, New Me” se face prin alimentaţie în 2024.
  • Deşi niciun aliment nu este magic, acestea pot face o diferenţă semnificativă în sănătatea ta şi în modul în care te simţi în fiecare zi.
  • „S-a demonstrat că consumul regulat de fasole îmbunătăţeşte controlul glucozei şi scade colesterolul”.
1034 afișări
Imaginea articolului Iată alimentele care îţi vor schimba complet sănătatea în 2024

Iată alimentele care îţi vor schimba complet sănătatea în 2024

Dacă mentalitatea „New Year, New Me” te face să te antrenezi şapte zile pe săptămână şi să-ţi restricţionezi alimentele preferate, 2024 poate fi anul în care să încerci ceva diferit. Dieteticienii sunt de acord că cele mai mari schimbări de sănătate provin adesea din ceea ce adaugi în dieta ta, nu din ceea ce scoţi, scrie Aleph News.

Deşi niciun aliment nu este magic, alimentele mai bogate în nutrienţi, care sunt bogate în antioxidanţi, fibre, proteine slabe şi micronutrienţi esenţiali pot face o diferenţă semnificativă în sănătatea ta şi în modul în care te simţi în fiecare zi. Fie că încerci să scazi colesterolul, să menţii sau să gestionezi o greutate sănătoasă, să scazi zahărul din sânge, să-ţi întăreşti sistemul imunitar sau pur şi simplu să te simţi mai energizat în fiecare zi, alimentele pe care le consumi în mod regulat te pot ajuta să îţi atingi obiectivele.

Fasolea roşie

„Adăugarea unei porţii sau două de fasole în fiecare zi poate avea un impact semnificativ asupra dietei prin adăugarea de nutrienţi precum fier, magneziu şi acid folic”, spune Sarah Pflugradt, dietetician.

„S-a demonstrat că consumul regulat de fasole îmbunătăţeşte controlul glucozei şi scade colesterolul”, adaugă Pflugradt. Într-un studiu din 2021 din Journal of Nutrition, persoanele cu LDL-colesterol ridicat şi-au redus colesterolul total şi LDL-ul mâncând 1 cană de fasole (orice varietate) pe zi, timp de patru săptămâni.

Ovăzul

„Ovăzul este prietenos cu bugetul, stabil la raft şi versatil, ceea ce îl face un aliment foarte accesibil pentru sănătatea generală”, spune Wan Na Chun, nutriţionist şi consultant în nutriţie pentru Health Insiders.

Ovăz fierbinte, ovăz peste noapte, granola sau copt în brioşe şi pâine, consumul mai mare de ovăz poate face o mare diferenţă. Deşi este o sursă bună de nutrienţi precum fier şi magneziu, nutrientul lor principal sunt fibrele solubile. „Ovăzul este bogat în fibre solubile, care pot ajuta la scăderea colesterolului, la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge şi la reducerea riscului de boli de inimă”, adaugă Chun.

Salata de alge marine

„Algele marine conţin multă sănătate într-un produs alimentar cu conţinut scăzut de calorii”, spune Amy Bene, dietetician la Nutrition Insights PLLC.

Există o mulţime de tipuri de alge marine de care să te bucuri, de la spirulina uscată la alge sau nori, care este folosită în multe bucătării asiatice. Algele marine sunt o sursă bună de diverse vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanţi, fiind în acelaşi timp sărace în grăsimi şi calorii.

Fructele de pădure

Adăugate în cereale, peste pâine prăjită sau într-o dulceaţă, consumul mai multor fructe de pădure este bun pentru sănătatea ta. „Nu numai că fructele de pădure sunt pline de vitamina C care stimulează imunitatea şi sunt bogate în fibre, dar sunt şi pline de antioxidanţi”, spune Danielle VenHuizen, un dietetician înregistrat din Seattle şi proprietar al Food Sense Nutrition.

„Acestea pot stimula starea de spirit şi pot reduce anxietatea, ceea ce poate avea un efect profund asupra sănătăţii generale”, adaugă VenHuizen. Un posibil motiv pentru care fructele de pădure au un impact atât de semnificativ asupra stării de spirit este conţinutul lor ridicat de flavonoide. Studiile mici au descoperit că doar o ceaşcă de fructe de pădure a avut un efect pozitiv asupra funcţiei executive (un termen care descrie memoria de lucru, planificarea, rezolvarea problemelor şi direcţionarea atenţiei, gândurilor şi comportamentelor) la copii şi adulţi tineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici