Idee trăznită într-un liceu din India. Cutii de carton, puse pe cap elevilor, ca să nu copieze. Copiii au venit pregătiţi de acasă

Cea mai ”la îndemână” soluţie împotriva copiatului la examene a avut-o un liceu din India. Pe capul copiilor au fost puse cutii de carton decupate doar în dreptul ochilor. Fotografia a fost făcută de un profesor din cadrul şcolii şi, în scurt timp, a devenit virală pe Facebook.

7029 afișări
Imaginea articolului Idee trăznită într-un liceu din India. Cutii de carton, puse pe cap elevilor, ca să nu copieze. Copiii au venit pregătiţi de acasă

Idee creaţă la un liceu din India: le-au pus cutii pe cap elevilor, ca să nu copieze. Copiii au venit de acasă cu propriile cutii

Imaginea cu copiii a căror vedere laterală fusese obturată ca la cai a atras critici dure în social media, astfel că directorul instituţiei de învăţământ a fost nevoit să prezinte scuze public. Suresh Kumar a scris pe Twitter că ”nimeni nu are dreptul să trateze pe nimeni ca pe nişte animale, mai ales nişte copii de şcoală” şi că ”această perversitate va fi aspru pedepsită”.

În apărarea sa, directorul liceului a spus că elevii au fost informaţi dinainte despre cum se vadesfăşura examenul şi că la ”experiment” nu au participat decât copiii care au dorit şi care au primit acceptul părinţilor: 56 din 72.

Ba mai mult, copiii au venit cu propriile lor cutii la examen. Directorul liceului spune, tot ca să se apere, că acele cutii nu au stat pe capul copiilor mai mult de 30 de minute şi, că, la o oră de la începerea examenului, nimeni nu mai avea cutia pe cap.  

La şcolile din India se copiază mult, spune CNN, care adaugă şi că presiunea asupra elevilor e uriaşă, într-o ţară în care singura modalitate de a ieşi din cercul vicios al sărăciei e educaţia.

Elevii iau foarte în serios aceste examene, pe care vor să le treacă cu orice preţ. Riscul unei căderi psihice la aceşti elevi este foarte mare. La începutul anului, 19 copii şi-au luat viaţa din cauza rezultatelor slabe la examene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici