Idei de nume pentru copiii născuţi în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce semnifică acestea

  • Alegerea unui nume pentru copil poate fi destul de dificilă, având atât de multe opţiuni.
  • Având în vedere că se apropie sezonul festiv, Christmastrees.co.uk a analizat cele mai recente date din Marea Britanie pentru a dezvălui cele mai populare 20 de nume de copii cu tematică de Crăciun pentru băieţi şi fete.
1637 afișări
Imaginea articolului Idei de nume pentru copiii născuţi în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce semnifică acestea

Idei de nume pentru copiii născuţi în perioada sărbătorilor de iarnă. Ce semnifică acestea

Aşadar, fie că sunteţi în căutare de inspiraţie, fie că sunteţi pur şi simplu curioşi, am găsit cele mai populare nume şi semnificaţii legate de lumini, cadouri, îngeri şi alte nume care amintesc de spiritul sărbătorilor de iarnă, potrivit Mirror.

Top 10 cele mai populare nume de băieţi cu tematică de Crăciun
  • Jack
Numele Jack înseamnă "Dumnezeu este milostiv", dar poate semăna şi cu Jack Frost, un personaj popular din folclorul englez care personifică iarna.
 
Jack Frost a inspirat filme, literatură şi muzică ce apar în fiecare decembrie şi este menţionat în cântecul popular de Crăciun 'Chestnuts roasting on an open fire'.
 
În 2020 s-au născut 2.900 de bebeluşi cu numele Jack, plasându-l în fruntea listei noastre de nume cu tematică de Crăciun, dintre toate numele născute în Marea Britanie anul trecut, Jack a fost clasat pe locul 10 în topul celor mai populare.
  • Theodore (Teodor)
O mare parte din Crăciun sunt cadourile, iar numele Theodore înseamnă literalmente "Darul lui Dumnezeu". Deşi de origine greacă, numele a fost popular printre primii creştini şi a fost purtat de peste douăzeci de sfinţi.
 
Anul trecut au existat 2.737 de nou-născuţi cu numele Theodore. De asemenea, s-a clasat pe locul 14 în rândul tuturor numelor de băieţi născuţi anul trecut, în creştere cu 123 de locuri faţă de acum zece ani.
  • Joseph (Iosif)
Relevanţa lui Iosif pentru Crăciun nu ar trebui să necesite nicio explicaţie, numele Iosif înseamnă "creştere sau adăugare".
 
În 2020, s-au născut 1.437 de copii cu numele Iosif, ocupând locul 38 pentru toţi băieţii născuţi anul trecut.
  • David
Numele David înseamnă "iubit" şi este un nume biblic popular. Poetul Cecil Francis Alexander a scris un poem care a inspirat colindul clasic de Crăciun Once in Royal David's City.
  • Gabriel
Gabriel a fost îngerul care a informat-o pe Maria că îl va naşte pe Iisus şi face parte integrantă din povestea Crăciunului.
  • Jesse
Jess este un alt nume care este asociat cu darul, Jesse este de origine ebraică şi înseamnă dar.
  • Michael (Mihail)
Păstrând tema angelică a Crăciunului, în Biblie, Mihail a fost arhanghelul care i-a condus pe ceilalţi îngeri spre victorie într-un război împotriva lui Satan.
  • Felix
Numele Felix este de origine latină şi înseamnă fericit şi prosper. Care sunt ambele trăsături grozave pe care le asociem cu Crăciunul.
  • Jasper
Jasper este o variantă a numelui Caspar, care a fost unul dintre cei trei regi care au adus daruri pentru Iisus.
  • Alfred
Alfred, iniţial Aelfread, provine din engleza veche aelf, care înseamnă "elf”.
 
Top 10 cele mai populare nume de fete cu tematică de Crăciun
  • Ivy
Această plantă veşnic festivă a fost folosită în timpul sărbătorilor solstiţiului de iarnă pentru a alunga spiritele rele şi pentru a sărbători noua creştere.
 
Anul trecut s-au născut 2.166 de bebeluşi cu numele Ivy, ocupând primul loc pe lista noastră de nume cu tematică de Crăciun pentru fete.
 
Dintre toate numele de fetiţe, anul trecut a ocupat locul 6 şi a urcat 221 de locuri faţă de 2010.
  • Grace
Grace înseamnă elocvenţă, bunătate şi favoare. Numele în sine nu are o legătură directă cu Crăciunul, dar sunetul şi semnificaţia au conotaţii puternice de sezon festiv.
 
2.010 fetiţe nou-născute au fost numite Grace anul trecut, plasându-se pe locul 2 în lista noastră şi pe locul 11 în rândul tuturor numelor de fetiţe.
  • Evie
Evie este forma latină a lui Eve, numele în sine înseamnă viaţă şi noaptea de dinaintea ei, şi nu se poate obţine mai festiv decât Ajunul Crăciunului.
 
În 2020 s-au născut 1.793 de fetiţe cu numele Evie.
  • Bella
Bella înseamnă frumuseţe în italiană. Originea franceză a numelui, "Belle" a fost dragostea pierdută de mult timp a lui Scrooge în "Christmas Carol" a lui Charles Dickinson.
  • Lucy
Lucy înseamnă 'lumină' şi evocă imagini cu lumini strălucitoare pe bradul de Crăciun.
  • Robyn
Robyn înseamnă "faimă strălucitoare", iar pasărea roşie robin a devenit un simbol al Crăciunului, fiind adesea prezentă pe felicitările de Crăciun şi pe hârtia de împachetat.
  • Holly
De la copacul de holly. Această plantă cu fructe de pădure roşii este sinonimă cu Crăciunul şi este adesea folosită pentru a decora casele.
  • Maryam
Bazat pe manuscrisele originale ale Noului Testament, Maryam este numele Mariei, mama lui Iisus.
  • Clara
Clara este un alt nume legat de lumină şi înseamnă "luminos" şi "clar". Clara este, de asemenea, numele fetiţei din Spărgătorul de nuci, popularul spectacol de balet jucat de obicei în perioada Crăciunului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici