Ieşirile secrete la restaurant ale papei Benedict al XVI-lea produc rumoare în presă

Speculaţiile referitoare la ieşirile secrete ale papei Benedict al XVI-lea în afara zidurilor Vaticanului pentru a lua cina, târziu, la un restaurant din apropiere, au produs rumoare în presa italiană de miercuri, informează ansa.it.

30 afișări
Imaginea articolului Ieşirile secrete la restaurant ale papei Benedict al XVI-lea produc rumoare în presă

Ieşirile secrete la restaurant ale papei Benedict al XVI-lea produc rumoare în presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această informaţie a fost publicată în premieră marţi de un jurnalist specializat în cancan, care a pretins că suveranul pontif a fost văzut mâncând peşte cu o seară înainte la un restaurant aflat la 200 de metri în afara zidurilor cetăţii Vatican.

Această presupusă cină târzie a avut loc în seara în care naţionala de fotbal a Italiei a jucat cu naţionala statului Paraguay, această coincidenţă făcându-l pe acel jurnalist să afirme că papa Benedict şi-ar fi "programat" ieşirea sa neoficială pentru a profita astfel de liniştea de pe străzile Romei şi pentru a nu fi remarcat.

Restaurantul Al Passetto di Borgo a fost unul dintre restaurantele preferate de Benedict al XVI-lea înainte de a deveni papă, a precizat jurnalistul italian în cotidianul de centru-dreapta Il Foglio.

Surse din Vatican au negat aceste informaţii, pe care le-au catalogat ca fiind "total neadevărate".

Însă, miercuri, un alt cotidian italian a citat declaraţia unui chelner din acel restaurant, care a recunoscut că papa Benedict a luat într-adevăr cina la Al Passetto di Borgo în seara de luni, când restaurantul este de regulă închis. Patronul restaurantului a declarat însă că afirmaţia nu este adevărată, iar surse din Vatican susţin că acestea sunt doar zvonuri, alimentate de vechile preferinţe culinare ale papei.

Fostul cardinal Josef Ratzinger, devenit papa Benedict al XVI-lea, a locuit într-un apartament din apropiere de Vatican şi era un client fidel al câtorva restaurante locale. El putea fi adeseori văzut la Al Passetto di Borgo alături de alţi membri ai Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, organizaţia pe care o conducea înainte să devină papă.

Potrivit presei italiene, papa Benedict al XVI-lea are o slăbiciune pentru gastronomia germană şi pentru spaghetti alla carbonara, pregătite în restaurantul Al Passetto di Borgo.

Surse din Vatican au precizat că nu există reguli care să îl împiedice pe papă să iasă din cetatea Vaticanului pentru a merge la restaurant, însă el a renunţat, pur şi simplu, la acest obicei, după ce a fost ales să conducă destinele Bisericii Catolice. Potrivit aceloraşi surse, Benedict al XVI-lea este mult mai rezervat decât predecesorul său, Ioan Paul al II-lea, a cărui dragoste pentru natură îl determina de multe ori "să evadeze" din cetatea Vaticanului pentru a face plimbări pe jos în regiunile rurale din afara Romei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici