Iggy Pop va lansa un album cu influenţe jazz (Video)

Cântăreţul britanic Iggy Pop a anunţat că a înregistrat un album de jazz inspirat din romanul "Posibilitatea unei insule/ La Possibilité d'Une Ile", al scriitorului francez Michel Houellebecq, informează nme.com.

42 afișări
Imaginea articolului Iggy Pop va lansa un album cu influenţe jazz (Video)

Iggy Pop va lansa un album cu influenţe jazz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu postat pe site-ul Iggypop.org, cântăreţul britanic a mărturisit că a decis să înregistreze acest album, intitulat "Preliminaires", deoarece "se săturase" să mai asculte chitarele trupelor rock.

"Este un album mai liniştit şi cu anumite influenţe jazz", a declarat Iggy Pop. "La un moment dat, mă săturasem să-i ascult pe acei derbedei idioţi care cântau la chitară şi făceau muzică proastă", a adăugat celebrul muzician britanic.

El a mărturisit, totodată, că a început să asculte mult jazz din epoca legendară a formaţiilor din New Orleans, conduse de muzicieni precum Louis Armstrong şi Jelly Roll Morton.

Iggy Pop a dorit iniţial ca piesele de pe noul album să apară pe coloana sonoră a unui film documentar despre încercările scriitorului Michel Houellebecq de a ecraniza romanul său, "posibilitatea unei insule".

Unul dintre cântece, intitulat "Les Feuilles Mortes", este interpretat în limba franceză. "L-am compus special pentru Franţa şi pentru cei care vorbesc franceza", a declarat Iggy Pop.

Într-un anumit moment al interviului, faimosul cântăreţ britanic, aşezat în apropierea unei piscine, a arătat spre un câine alb aflat în faţa camerelor de filmat. După ce a terminat de interpretat cântecul "King Of The Dogs" de pe acest nou album, el a explicat că versurile piesei descriu "fericirea de a fi câine, incomparabil mai mare ca bucuria produsă de existenţa umană".

Citeşte şi:

Iggy Pop nu mai vine în România

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici