Ileana Lazariuc şi Petr Falc, prezenţi la gala filmului "Supravieţuitorul"

Ileana Lazariuc şi Petr Falc, protagonişti ai filmului "Supravieţuitorul", în regia lui Sergiu Nicolaescu, vor veni special în România pentru a participa la premiera de gală a filmului, care va avea loc vineri, cu începere de la ora 19.30, la CinemaPRO, informează MediaPro Distribution.

322 afișări
Imaginea articolului Ileana Lazariuc şi Petr Falc, prezenţi la gala filmului "Supravieţuitorul"

Ileana Lazariuc şi Petr Falc, prezenţi la gala filmului "Supravieţuitorul" (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru că este primul său film în care interpretează un rol consistent, Ileana Lazariuc va părasi Parisul pentru a putea păşi pe covorul roşu de la CinemaPRO, alături de Petr Falc, frumosul actor de 32 de ani, pentru care rolul din "Supravieţuitorul" marchează debutul său în lungmetraj.

Cu un total de 31.000 de metri de peliculă, utilizată în 41 de zile de filmare, la care şi-au adus contribuţia 45 de actori în distribuţie şi 84 de persoane în echipa tehnică, alături de 1.332 de persoane în figuraţie, "Supravieţuitorul" este o producţie grandioasă, care a beneficiat de 12 locaţii de filmare, printre care Praga, Palatul Snagov şi teatrul Odeon.

După cel de-al cincilea film care îl avea protagonist pe de-acum celebrul comisar, "Duelul" (lansat în 1981), Sergiu Nicolaescu a fost obligat de cenzura comunistă să oprească seria. Asta până acum câţiva ani, când i-a venit ideea unei continuări, idee care s-a materializat la puţin timp după, în scenariul filmului "Supravieţuitorul", scris de regizor împreună cu jurnalista Adina Mutar şi produs de MediaPro Pictures.

De această dată, acţiunea se desfăşoară pe două coordonate temporale: într-o primă fază, la sfârşitul anilor '70, când comisarul Moldovan se trezeşte prins într-un joc periculos, în care foştii prieteni şi, mai ales, foştii duşmani îşi fac apariţia. Reîntâlnirea cu aceste personaje înseamnă pentru Moldovan rememorarea unor episoade din viaţă, iar aici intervine cel de-al doilea plan, amplasat în anii '40.

Din 11 aprilie, Supravieţuitorul va putea fi vizionat în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Studio, Cinema City (Timişoara) şi Arta (Cluj), fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Comisarul Moldovan este prezent, în premieră, nu numai pe ecranele de cinema, ci şi pe telefoanele mobile. Mediafax Mobile Services, divizia din cadrul Mediafax care furnizează conţinut multimedia pentru principalii operatori de telefonie mobilă din România, a dezvoltat Supravieţuitorul - primul joc bazat pe un film românesc. Jucătorii pot câştiga telefoane mobile şi invitaţii la Hollywood Multiplex dacă participă la un concurs, în perioada 28 martie – 3 iunie (www.supravietuitorul.ro/joc).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici