Imagini emoţionante: Un pui de elefant şi mama lui, salvaţi de la moarte de către oameni - FOTO

Câteva imagini impresionante arată cum omul intervine în lumea animalelor pentru a le salva de la moarte. Un pui de elefant şi mama lui a fost scoşi dintr-o lagună cu noroi şi salvaţi de la moarte sigură.

2513 afișări
Imaginea articolului Imagini emoţionante: Un pui de elefant şi mama lui, salvaţi de la moarte de către oameni - FOTO

Imagini emoţionante: Un pui de elefant şi mama lui, salvaţi de la moarte de către oameni (Imagine: Daily Mail)

Întâmplarea emoţionantă a avut loc în Zambia, unde specialiştii pentru conservare, care în mod normal nu intervin în evenimentele care se petrec în lumea animalelor, au ajutat un pui de elefant şi pe mama sa să iasă dintr-o lagună cu noroi, scrie dailymail.co.uk.

Elefanţii, care au rămas prinşi în noroi, ar fi murit cu siguranţă. Turma de elefanţi a încercat să îi salveze pe cei doi, însă pentru că nu au reuşit, au privit de la depărtare cum oamenii i-ai scos pe cei doi din noroi.

Deoarece noroiul din lagună se usca rapid, salvarea animalelor a devenit o cursă contra cronometru. Oamenii au reuşit să lege puiul de elefant cu o sfoară şi să-l scoată din groapă. Mama elefantului a fost scoasă din groapă cu ajutorul unui tractor.

"Majoritatea celor care lucrează în conservarea speciilor consideră că omul nu ar trebui să se amestece în cursul natural al lucrurilor din sălbăticie. Suntem de acord cu acest lucru dacă problema nu este creată de om. Totuşi, fiecare regulă are o excepţie, iar puiul de elefant şi mama lui prinşi în noroi au fost un astfel de caz. Nu puteam să stăm degeaba şi să vedem cum mor încetul cu încetul", a declarat Rachel McRobb, membră a echipei de savatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici