Imagini inedite cu Jimi Hendrix

Un DVD ce prezintă imagini cu legendarul chitarist american Jimi Hendrix filmate în pauzele dintre concerte, realizat în stilul reality show-urilor, va fi lansat pe piaţă anul acesta, informează nme.com.

84 afișări
Imaginea articolului Imagini inedite cu Jimi Hendrix

Imagini inedite cu Jimi Hendrix

Imaginile au fost filmate în 1969, când o echipă de operatori de televiziune l-a urmat peste tot pe Jimi Hendrix, timp de o lună. Aceste imagini nu au fost niciodată prezentate publicului larg, potrivit publicaţiei The Guardian.

Societatea care se ocupă cu administrarea averii lui Jimi Hendrix, ce deţine drepturile asupra tuturor înregistrărilor celebrului chitarist, va lansa acest DVD anul acesta, în colaborare cu Universal Music Publishing Group.

Între timp, o casetă audio, care nu a fost niciodată prezentată în public, cuprinzând 14 piese interpretate de Jimi Hendrix, va fi scoasă la licitaţie în aprilie, fiind evaluată de specialişti la o sumă cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lire sterline (53.350 - 106.760 de euro).

Această înregistrare conţine piese interpretate integral de legendarul chitarist, dar şi câteva repetiţii ale acestor piese, care urmau să apară pe albumul său "Electric Ladyland", din 1968.

Hendrix a făcut cadou această casetă audio vecinului său, Carl Niekirk, mulţumindu-i că i-a împrumutat lapte şi zahăr. Niekirk a donat caseta surorii sale, care a vândut-o, în urmă cu 10 ani, lui Mark Sutherland şi Paul Jackson, directorii Cafe Music Studios din Londra, potrivit publicaţiei The Independent.

După mulţi ani de negocieri cu societatea care administrează averea lui Jimi Hendrix, Mark Sutherland şi Paul Jackson au obţinut permisiunea de a vinde această casetă audio. Licitaţia va avea loc pe 28 aprilie, la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici