IMAGINI INEDITE: "Dansatori printre noi", un proiect fotografic cu ipostaze spectaculoase - VIDEO

Un fotograf din New York a surprins diverşi dansatori din Statele Unite ale Americii pozând în timpul unor mişcări complexe în cadre din viaţa cotidiană, fotografii pe care le-a adunat în proiectul "Dancers Among Us" ("Dansatori printre noi").

713 afișări
Imaginea articolului IMAGINI INEDITE: "Dansatori printre noi", un proiect fotografic cu ipostaze spectaculoase - VIDEO

Jordan Matter a început proiectul în 2009, când a rugat un membru din compania de dans Paul Taylor să lase scena pentru câteva momente şi să danseze în haine de zi cu zi pe peronul unei staţii de metrou american, scrie Daily Mail.

"În acea imagine Matter a găsit ceea ce căuta: un mod de a exprima sentimentul de a fi pe deplin viu, de a trăi momentul, de a lăsa timiditatea, de a fi prezent", potrivit unei declaraţii de pe site-ul fotografului.

Dar Matter s-a hotărât să îşi extindă proiectul în afara New York-ului şi să fotografieze dansatori din toată ţara pe fundalul propriilor oraşe. Pentru captarea imaginilor inedite, Jordan Matter a călătorit din Washington DC, în Chicago, Seattle sau California.

Fotografiile au fost apoi compilate într-o carte de 240 de pagini, intitulată "Dancers Among Us: A Celebration of Joy in the Everyday" ("Dansatori printre noi: O sărbătorire a bucuriei în fiecare zi").

Cartea "prezintă, una după alta, fotografii senzaţionale cu dansatori sărind, rotindu-se, înălţându-se, lovind - dar în mijlocul vieţii de zi cu zi: pe plajă, pe şantier, într-o bibliotecă, un restaurant, un parc", a spus realizatorul proiectului, Jordan Matter. "Cu fiecare imagine cititorul se simte acaparat, dornic să vadă următoarea fărâmă de magie."

De asemenea, fotograful insistă că imaginile sunt lucrări autentice realizate de dansatori adevăraţi, şi nu produsul unei manipulări fotografice:

"Nu există urmă de Photoshop aici, nicio trambulină, niciun şiretlic, niciun truc. Doar un fotograf, viziunea lui şi minunea a ceea ce se întâmplă când se aude click-ul aparatului foto."

Un proiect asemănător este "Dancing Bucharest", iniţiat de fotograful român Dani Ioniţă şi bazat pe fotografii cu "oameni dansând în locuri neconvenţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici