Imagini rare surprinse aproape de Australia: "Este Migaloo, balena albă cu piele de porţelan" - VIDEO

O balena cu cocoaşă, a cărei piele este albă precum porţelanul, a fost zarită în largul coastelor estice ale Australiei de nişte amatori entuziaşti care cred că l-au descoperit pe Migaloo, una dintre cele mai rare specii de balenă albă, relatează Le Figaro.

3786 afișări
Imaginea articolului Imagini rare surprinse aproape de Australia: "Este Migaloo, balena albă cu piele de porţelan" - VIDEO

Imagini rare surprinse aproape de Australia: "Este Migaloo, balena albă cu piele de porţelan" - VIDEO

Cetaceul a fost zărit în largul mării, în Byron Bay, în timp ce călătorea către nord în migraţie anuală, între Antarctica şi apele mai calde din Queensland, în nord-estul Australiei. "Am plâns de fericire când am văzut magnifica balenă, i-am mulţumit că a fost acolo ca să o putem zări.", a povestit omul de radio australian Alison Reid, care participa la o expediţie menită să repereze cetaceele. "Era miraculoasă, pare fantastică, ireală.", a adăugat Reid.

Balenele cu cocoaşă se află în această perioadă la mijlocul migraţiei lor anuale din Antarctica spre apele mai calde din Queensland (un stat din nord-estul Australiei), unde urmează să se împerecheze şi să nască pui.

Un studiu realizat în 2003 de Universitatea Southern Cross din New South Wales a ajuns la concluzia că Migaloo este un mascul şi ar avea în prezent o vârstă cuprinsă între 28 şi 30 de ani. Balenele cu cocoaşă au o speranţă de viaţă de aproximativ 80 de ani.

"Este singura balenă albă din emisfera sudică pe care o cunoaştem", a spus, în trecut, Oskar Peterson, care coordonează Centrul de cercetare a balenelor albe, cu sediul în Australia.

În 2011, un pui de balenă alb, probabil în vârstă de doar câteva săptămâni, a fost văzut în apropiere de Insulele Whitsunday, din largul coastelor statului australian Queensland, însă puiul nu a mai fost văzut de atunci. "Nu ştim dacă a supravieţuit", a adăugat Oskar Peterson.

Ameninţată cu dispariţia, populaţia de balene cu cocoaşă care înoată în largul coastei australiene estice a crescut considerabil după interzicerea vânătorii de balene la începutul anilor '60.

Animalul pare să fie într-adevăr balena Migaloo - un cuvânt aborigen care înseamnă "prieten alb" - observată pentru prima dată în 1991 şi ale cărei apariţii sunt urmărite cu sufletul la gură de mii de pasionaţi de vieţuitoarele marine.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici