IMAGINI RARE: Un vultur pleşuv, surprins în premieră în zona portului din Orşova| FOTO

Specialiştii Parcului Naţional Porţile de Fier au fotografiat un vultur pleşuv, specie pe cale de dispariţie în România, care se odihnea pe o stâncă, în zona portului din Orşova.

3871 afișări
Imaginea articolului IMAGINI RARE: Un vultur pleşuv, surprins în premieră în zona portului din Orşova| FOTO

IMAGINI RARE: Un vultur pleşuv, surprins în premieră în zona portului din Orşova| FOTO

Potrivit experţilor, este prima dată când în zona Orşovei îşi face apariţia un exemplar de vultur pleşuv. 

„Parcul Natural Portile de Fier a avut azi un vizitator neaşteptat, dar foarte frumos şi impresionant prin dimensiuni: vulturul pleşuv sur - Gyps fulvus. Mulţumim pe această cale dlui Adrian Bragaru ca ne-a semnalat primul această vizită, pasărea odihnindu-se în apropierea portului naval Oşova şi fiind hăituită de ciori (un comportament normal în rândul păsărilor, mai ales în perioada de cuibărire)”, se arată în mesajul poblicat pe Facebook.

La nivel mondial vulturii pleşuvi sunt din ce în ce mai puţini, numărul acestora scăzând de la un an la altul. Din acest motiv au fost adoptate reglementări pentru ca această specie să fie protejaţă în întreaga lume. 

În România, cel mai propice mediu pentru dezvoltarea speciilor de vultur pleşuv este considerată Biosfera Delta Dunării.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici