Imagini spectaculoase: Sagrada Familia, într-un spectacol fabulos de lumini - FOTO, VIDEO

Cu ocazia Festivalului Merce desfăşurat la Barcelona celebra catedrală Sagrada Familia a fost împodobită cu o serie de instalaţii luminoase care scot în evidenţă arhitectura de excepţie a acesteia. Într-un joc luminos nemaivăzut, clădirea proiectată de celebrul arhitect Antoni Gaudi a atras, pe parcursul celor patru zile de desfăşurare a festivalului, atenţia tuturor trecătorilor.

875 afișări
Imaginea articolului Imagini spectaculoase: Sagrada Familia, într-un spectacol fabulos de lumini - FOTO, VIDEO

Imagini spectaculoase: Sagrada Familia, într-un spectacol fabulos de lumini

Sagrada Familia a devenit pe parcursul anilor un simbol al oraşului Barcelona, milioane de turişti fiind atraşi de arhitectura impresionantă a bisericii catolice adusă în 2010 la rangul de "minor basilica" de către Papă, scrie Daily Mail în ediţia sa electronică.

În cadrul festivalului Merce desfăşurat pe parcursul a patru zile, catedrala proiectată de arhitectul Antoni Gaudi a fost îmbrăcată în lumini de o companie canadiană în spectacolul "Odă vieţii".

Astfel, cu ajutorul instalaţiilor de lumini, Sagrada Familia s-a transformat peste noapte într-o clădire scăldată în diferite nuanţe de culori.

Lucrările la catedrala Sagrada Familia au fost începute în urmă cu 130 de ani şi nu au fost finalizate nici până astăzi, deoarece finanţarea construcţiilor depinde în mod direct de donaţiile care sunt făcute. Cu toate acestea, biserica a fost declarată clădire ce intră în patrimoniul UNESCO.

La moartea lui Antoni Gaudi, în anul 1926, catedrala era completă la mai puţin de un sfert din totalul său, construcţiile fiind totodată oprite din cauza războiului civil din Spania. Astfel, reconstrucţia acesteia a fost reluată în 1950 şi este estimată să fie finalizată în 2026, odată cu împlinirea a 100 de ani de la moartea lui Gaudi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici