Împăraţii Romei aduşi la viaţă. Un specialist în realitate virtuală a reconstituit 3D chipurile împăraţilor romani

  • Un specialist în realitate virtuală a reconstituit 3D chipurile împăraţilor romani
  • A folosit sculpturi şi monede, pe care le-a introdus într-un soft de inteligenţă artificială
  • 300 de postere s-au vândut în doar 3 săptămâni, o afacere creată din plictiseală
1658 afișări
Imaginea articolului Împăraţii Romei aduşi la viaţă. Un specialist în realitate virtuală a reconstituit 3D chipurile împăraţilor romani

Sursa foto: profimedia

Câteodată, carantina poate să te inspire. Aşa s-a întâmplat cu Daniel Voshart, un specialist în realitate virtuală în industria filmului. Cum cinematografia a cam luat o pauză în pandemnie, Daniel s-a gândit să se distreze, colorizând statuile împăraţilor romani.

După care a mers mai departe. A stâns tot ce putea fi stâns despre conducătorii imperiului roman: imagini, fotografii ale sculpturilor, monede şi a introdus totul într-un algoritm de inteligentă artificială.

Rezultatul l-a imprimat pe 300 de postere, pe care spera să le vândă într-un an. Le-a vândut în trei săptămâni. O afacere destul de profitabilă ieşită din plictiseală.

Şi cu ocazia asta, vedem şi noi cum arăta unul dintre strămoşii noştri, Împăratul Traian.

 

AUGUSTUS 

TIBERIUS 

CALIGULA 

CLAUDIUS 

NERO 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici