In curând partea a patra a aventurilor lui "Indiana Jones"

"Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull" este titlul oficial al celei de-a patra părţi a celebrei francize, potrivit actorului Shia LaBeouf, care joacă rolul fiului celebrului arheolog interpretat de Harrison Ford, informează allocine.fr.

5 afișări
Imaginea articolului In curând partea a patra a aventurilor lui "Indiana Jones"

In curând partea a patra a aventurilor lui "Indiana Jones"

Scenariul filmului "Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull", în traducere "Indiana Jones şi Regatul craniilor de cristal", se inspiră dintr-o legendă apărută la începutul secolului al XX-lea.

Craniile de cristal au constituit vreme de un secol o sursă de dispută între comunitatea ştiinţifică şi adepţii paranormalului.

La începutul secolului trecut, un explorator britanic a descoperit un craniu de cristal într-o junglă din America Centrală. Începând cu acel moment, au mai ieşit la lumină câteva asemenea cranii, la fel de enigmatice ca şi Piramidele Egiptului, Marele Sfinx sau Stonehenge şi care au creat numeroase controverse. O parte dintre ele au fost descoperite într-un templu din oraşul mayaş Lubaantun.

Expertizele realizate după descoperirea craniilor au scos la iveală faptul că aztecii nu dipuneau de uneltele necesare pentru a ciopli cu atâta precizie craniile din materiale atât de dure. Expertizele mai recente au demonstrat că aceste cranii sunt nişte falsuri, realizate la începutul secolului al XX-lea. Prea târziu însă, pentru că legenda fusese deja lansată.

O idee vehiculată de organizaţia Crystal Skulls Society International, fondată în 1945, este aceea că, după ce toate craniile, care au fost dăruite populaţiei din Atlantida de extratereştri, vor fi adunate la un loc, imperiul aztecilor se va reconstitui.

Partea a patra a seriei va fi regizată de Steven Spielberg şi produsă de George Lucas.

În ciuda celor 65 de ani pe care îi are, Harrison Ford şi-a reluat rolul în "Indiana Jones 4", film în care vor mai juca actriţa australiană Cate Blanchett, în rolul iubitei arheologului.

Celelalte trei părţi ale seriei, "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "Indiana Jones şi Templul morţii" (1984) şi "Indiana Jones şi Ultima cruciadă" au strâns în total, în box office-ul mondial, 1,18 miliarde de dolari.

Filmul "Indiana Jones 4" va fi lansat în Statele Unite pe 22 mai 2008, cu ocazia Memorial Day (zi în care sunt comemoraţi militarii americani căzuţi la datorie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici