În faţa bisericii baptiste din oraşul natal al artistei, fanii lui Whitney Houston plâng dispariţia unei legende

Nici ploaia, nici frigul nu i-au descurajat, joi, pe parcursul întregii zile, pe foarte mulţi fani ai cântăreţei Whitney Houston, care au venit să se reculeagă în faţa bisericii baptiste din oraşul natal al artistei, Newark, unde vor avea loc, sâmbătă, funeraliile acestei.

489 afișări
Imaginea articolului În faţa bisericii baptiste din oraşul natal al artistei, fanii lui Whitney Houston plâng dispariţia unei legende

La Newark, fanii cântăreţei Whitney Houston plâng dispariţia unei legende (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În faţa bisericii din cărămizi roşii, unde Whitney Houston cânta în copilărie într-un cor gospel, multe baloane roşii, având forma unor inimi, au fost agăţate de grilajul gardurilor. Mesaje precum "Te vom iubi mereu" şi "R.I.P Whitney" (Odihneşte-te în pace, Whitney) puteau fi citite pe sute de cărţi poştale depuse în faţa bisericii.

Au fost aduse şi fotografii ale artistei, iar câteva sute de semnături acopereau o foaie cu mesaje de condoleanţe, parţial distrusă de ploaie. Unele dintre ele erau pentru Bobbi, fiica în vârstă de 18 ani a cântăreţei Whitney Houston, şi pentru Cissi, mama cântăreţei, care a dirijat corul bisericii New Hope timp de mulţi ani.

Mulţi trandafiri erau depuşi pe jos, alături de lumânări şi de ursuleţi din pluş.

Donald Bernal, în vârstă de 21 de ani, a venit din Brooklyn la Newark, pentru a-i aduce un ultim omagiu cântăreţei, decedată sâmbăta trecută, la vârsta de 48 de ani, în California.

"Era atât de talentată. Avea o voce extraordinară şi mereu o atiudine pozitivă. Am crescut cu muzica ei, mama îi asculta discurile tot timpul", a spus acesta.

"A fost ca un înger", spune Terry Guions, care lucrează într-un azil de bătrâni de lângă biserică şi care are multe aminitiri asociate cu cântecele lui Whitney Houston. "E un moment îngrozitor de trist".

Cynthia Johnson a aflat vestea despre moartea cântăreţei când se afla în Florida. "O cunoaşteam din liceu. Când am aflat că Nippy, aşa cum îi spuneam noi, cei de aici, a murit, m-am întors imediat. Era foarte atentă cu cei din jur, foarte bucuroasă şi avea un spirit liber. Era o legendă".

Joi, nimeni nu a putut intra în biserica de 1.500 de locuri, supravegheată de poliţie. Bariere metalice au fost instalate pentru a bloca accesul din stradă.

Pentru a asista la funeraliile de sâmbătă, este nevoie de o invitaţie. Lista invitaţilor nu a fost făcută publică, dar Aretha Franklin, naşa de botez a lui Whitney Houston, va cânta la ceremonie, iar pastorul Jesse Jackson va fi şi el prezent. Potrivit Hollywood Reporter, la ceremonie va cânta şi Stevie Wonder.

Henry Hamilton, directorul şcolii pe care a frecventat-o cântăreaţa în copilărie, în oraşul vecin East Orange, şcoală care poartă de acum numele cântăreţei, a fost şi el invitat la funeralii.

El era director şi pe vremea când Whitney era elevă şi a păstrat legătura cu ea: "Nu şi-ar fi dorit ca acesta să fie un moment trist. Mă aştept ca acolo să fie multă muzică şi de multe vedete".

Henry Hamilton s-a declarat mulţumit de faptul că ceremonia funerară va avea loc în statul New Jersey, unde sicriul cu trupul neînsufleţit al cântăreţei a fost adus cu un avion din California.

"Aici a crescut, aici era casa ei", spune Hamilton.

Anumiţi fani regretă însă faptul că nu va exista un omagiu public, aşa cum a existat în cazul lui Michael Jackson.

"Însă familia ei a dorit ca funeraliile să fie private, iar noi trebuie să le respectăm decizia", a spus Izet Sims, venit şi el în faţa bisericii New Hope pentru a-i aduce un omagiu cântăreţei decedate.

În faţa firmei de pompe funebre Whigham Funeral Home, unde a fost depus sicriul, zeci de persoane aşteptau cu stoicism, joi seară, înfruntând frigul pătrunzător, pentru a semna în cartea de condoleanţe, aşezată în faţa unui portret al cântăreţei.

Biserica baptistă New Hope este locul unde Whitney Houston, călcând pe urmele mamei sale, cântăreaţă de gospel şi R&B, a început să cânte, ca solistă, în corul gospel, la vârsta de 11 ani.

Whitney Houston, care a murit la vârsta de 48 de ani, va fi înmormântată în apropiere de tatăl ei, în cimitirul Fairview din Westfield, aflat la o distanţă de circa 15 kilometri de biserică, afirmă site-ul TMZ.com, care citează ca sursă certificatul de deces al artistei.

La funeralii va fi prezent şi actorul Kevin Costner, cu care Whitney Houston a jucat în filmul "Bodyguard" în 1992.

Sicriul cu trupul cântăreţei, descoperită moartă sâmbătă, în cada din camera ei de hotel din Los Angeles, a fost depus încă din noaptea de luni spre marţi în capela Whigham Funeral Home, după ce a fost adus din California cu un avion privat.

Autorităţile americane nu au anunţat deocamdată cauza morţii. Medicii legişti din Los Angeles au efectuat, duminică, o autopsie şi au anunţat că o serie de teste toxicologice sunt în desfăşurare, pentru a determina cu exactitate cauzele morţii artistei.

Rezultatele acestor analize vor fi cunoscute peste şase sau chiar opt săptămâni, au anunţat reprezentanţii Institutului medico-legal din Los Angeles.

Pe parcursul unei cariere de peste 30 de ani, în care a devenit una dintre cele mai admirate şi mai influente cântăreţe din lume, Whitney Houston a câştigat, printre altele, şase premii Grammy, 30 Billboard Awards şi 22 American Music Awards.

Succesul de pe scenă a început însă, în anii 1990, să fie umbrit de tot mai multe probleme în viaţa personală. În 1992, Whitney Houston s-a căsătorit cu rapperul Bobby Brown, iar tumultuoasa lor căsnicie, care a durat 14 ani, a fost marcată de numeroase abuzuri de droguri şi scene de violenţă domestică.

În ultimii zece ani, viaţa cântăreţei a fost dominată de abuzul de droguri şi încercări eşuate de a se trata în clinicile specializate contra dependenţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici