Whitney Houston a murit din cauza unui cocktail de medicamente şi alcool? Medicii cântăreţei vor fi interogaţi

Medicii cântăreţei Whitney Houston, decedată sâmbătă la Los Angeles, vor fi interogaţi de poliţia americană, în legătură cu medicamentele descoperite în camera de hotel în care a fost găsit trupul neînsufleţit al artistei.

7001 afișări
Imaginea articolului Whitney Houston a murit din cauza unui cocktail de medicamente şi alcool? Medicii cântăreţei vor fi interogaţi

Whitney Houston a murit din cauza unui cocktail de medicamente şi alcool? Medicii cântăreţei vor fi interogaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia americană încearcă să afle dacă artista şi-a procurat pe căi ilegale o serie de medicamente eliberate pe bază de reţetă care ar fi putut să îi provoace decesul, informează thesun.co.uk.

Potrivit presei americane, este foarte posibil ca artista să fi fost deja moartă în momentul în care a ajuns cu capul sub apă, în cada din camera de hotel din Beverly Hills, unde a fost găsită în după-amiaza de sâmbătă. Se spune că Houston nu ar fi murit prin înecare, ci din cauza unui cocktail de medicamente prescrise şi alcool.

Trupul cântăreţei Whitney Houston a fost transportat în noaptea de luni spre marţi cu un dric auriu la Whigham Funeral Home, iar funeraliile vor avea loc, vineri, în Newark, oraşul natal al artistei.

Potrivit presei britanice, medicamentele descoperite în camera de hotel în care a murit Whitney Houston proveneau de la farmacia Mickey Fine, aceeaşi farmacie care îi furniza cântăreţului Michael Jackson demerol şi alte medicamente.

Potrivit unei alte teorii vehiculate în presă, Whitney Houston a suferit un atac de cord, cauzat de o reacţie adversă a organismului faţă de cocktailul de medicamente şi alcool pe care şi-l administrase.

Se spune că în plămânii artistei a fost găsită o cantitate foarte mică de apă. Poliţia din Los Angeles a descoperit în camera cântăreţei şase flacoane de medicamente ce pot fi eliberate doar pe baza unei reţete: Xanax, Lorazepam, Ibuprofen, Midol, Amoxicilină şi Valium.

Autorităţile din Los Angeles vorbesc deja despre declanşarea unei veritabile "epidemii" a medicamentelor prescrise, din cauza cărora au murit multe vedete de prim rang, precum Michael Jackson, Anna Nicole Smith, Brittany Murphy şi Corey Haim.

Potrivit unor articole apărute în presa americană, trupul neînsufleţit al cântăreţei a fost descoperit de mătuşa ei Mary Jones, care venise să îi aducă nepoatei sale rochia pe care aceasta urma să o poarte în seara de sâmbătă, la petrecerea organizată înainte de gala premiilor Grammy de producătorul muzical Clive Davis.

Între timp, în presa britanică au apărut, luni, fotografii care arată ce a mâncat cântăreaţa, cu puţin timp înainte de a muri. Starul comandase un hamburger, cartofi prăjiţi, un sandwich cu carne de curcan şi jalapenos. Cântăreaţa a mâncat burgerul şi cartofii prăjiţi în camera ei de hotel şi a luat cu ea celelalte preparate în camera de baie.

"Anchetatorii vor discuta cu medicii ei. Deşi se pare că medicamentele prescrise au fost acelea care au ucis-o, nu drogurile cumpărate ilegal de pe stradă, autorităţile vor să verifice dacă ea avea în posesia ei acele medicamente în mod legal. Vor să se asigure că nimeni nu a dat dovadă de neglijenţă criminală. Ar putea urma puneri sub acuzare în acest caz", a spus o sursă.

Ed Winter, directorul adjunct al Institutului de medicină legală din Los Angeles, a dezvăluit puţine informaţii privind rezultatele autopsiei cântăreţei Whitney Houston, într-o conferinţă de presă organizată duminică, precizând însă că medicii nu au descoperit urme vizibile care să ateste producerea unor traumatisme sau a unei crime.

El a refuzat să comenteze o serie de speculaţii, apărute în presă, potrivit cărora Whitney Houston s-ar fi înecat în cada din camera ei de hotel, după ce ar fi consumat droguri şi alcool: "Nu voi face niciun comentariu despre medicamentele sau reţetele prescrise pe care le-am obţinut".

"Voi spune doar că a fost descoperită într-adevăr în cadă. Cred că cineva a scos-o din cadă şi apoi paramedicii au aplicat procedura de resuscitare cardiopulmonară", a precizat Ed Winter, citat de Reuters.

El a precizat, totodată, că testele toxicologice, care vor avea nevoie de şase sau chiar opt săptămâni pentru a fi finalizate, vor fi necesare pentru a determina factorul - dacă a existat vreunul, precum medicamente sau alcool - implicat în decesul cântăreţei.

Decesul cântăreţei Whitney Houston a fost pronunţată sâmbătă, la Los Angeles, la ora locală 15.55. Artista americană avea 48 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici