În iunie, Bucureştiul devine o capitală a rockului mondial. Ce trupe vor concerta în Capitală

În iunie Bucureştiul va deveni o capitală a rockului mondial, urmând să găzduiască concerte susţinute de nume grele ale genului precum Linkin Park, Slayer, Megadeth, Motley Crue, Motorhead, Manowar, Guns N'Roses, Godsmack, Evanescence, Within Temptation şi The Cult.

1572 afișări
Imaginea articolului În iunie, Bucureştiul devine o capitală a rockului mondial. Ce trupe vor concerta în Capitală

În iunie, Bucureştiul devine o capitală a rockului mondial (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Primul eveniment muzical important al verii în Bucureşti este Control Day Out 2 powered by TuborgSound - Wild Beasts, Woodkid, The Shoes şi O.Children cântă live la Arenele Romane chiar de Ziua Copiilor, mari şi mici.

Seria superconcertelor continuă tot la Arenele Romane, pe 4 iunie, cu veteranii de la Slayer, care l-au cooptat şi pe Gary Holt, chitaristul Exodus, pentru actualul lor turneu mondial. Una dintre cele mai mari trupe de thrash metal din istoria genului, Slayer a mai susţinut un concert în România, în iunie 2010, alături de Anthrax, Megadeth şi Metallica, la evenimentul "The Big Four", în cadrul Sonisphere.

Concertul din 4 iunie face parte din seria pre-party-urilor B'estfest (6 - 8 iulie), care a debutat pe 25 mai cu trupa britanică Foreign Beggars, aceste evenimente urmând să aducă muzică live şi o parte din experienţa pe care publicul o va trăi la festivalul din comuna Tunari, potrivit organizatorilor, Emagic.

Două zile mai târziu, Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Dave "Phoenix" Farrell, Joe Hahn şi Rob Bourdon - adică trupa Linkin Park - urcă pe scena special amenajată pentru ei la complexul Romexpo, pentru a susţine primul lor concert în România. Potrivit organizatorilor concertului de la Bucureşti, Events, 16 camioane vor transporta scena, back-line-ul şi sistemul de sonorizare. Foarte exigenţi în materie de sunet, cei de la Linkin Park au cerut un sistem de ultimă generaţie, ultraperformant, care nu se găseşte în România şi este adus special pentru ei din Republica Cehă. Show-ul dispune totodată de o producţie impresionantă, cu efecte de lumini spectaculoase.

De la formarea ei, din 1996, trupa a vândut peste 50 de milioane de albume şi a câştigat două premii Grammy din şase nominalizări, alături de alte trofee din partea MTV.

În acelaşi complex Romexpo, între 15 şi 17 iunie, fanii rockului au întâlnire cu Motley Crue, Dimmu Borgir, Europe, OverKill, Manowar, Trooper, HollyHell, Motorhead, Megadeth, W.A.S.P., Lake Of Tears, printre alţii, la OST Fest, un festival care are deja o tradiţie în ţară, dar se află la prima ediţie în Bucureşti. Printre altele, concertul pe care Manowar îl va susţine pe scena OST Fest pe 16 iunie va sărbători în premieră mondială noul album al trupei, "The Lord Of Steel", lansat în aceeaşi zi. Este şi cazul trupei americane HolyHell, care concertează la Bucureşti tot pe 16 iunie, ziua în care apare pe piaţă cel de-al doilea album al său, "Darkness Visible".

22 iunie este ziua în care veteranii rockului românesc din trupa Iris vor susţine concertul aniversar dedicat împlinirii a 35 de ani de carieră. Una dintre cele mai longevive şi iubite formaţii româneşti, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii şi jumătate.

Concertul marchează şi lansarea celui mai nou album marca Iris, care va include şapte piese noi şi şapte piese vechi. Piesele vechi au fost alese de fanii Iris, pe site-ul oficial al formaţiei, astfel că pe albumul aniversar vor fi incluse "Floare de Iris", "Strada ta", "Trenul fără naş", "Somn bizar", "Baby", "Pe ape" şi "Noaptea".

Iunie se încheie în aceeaşi notă "hot rock", cu Tuborg GreenFest powered by Rock The City, care va aduce, în perioada 29 iunie - 1 iulie, la Complexul Romexpo din Bucureşti, trupe de referinţă ale genului, în recitaluri extraordinare: Guns N'Roses, Godsmack, Machine Head, Soulfly, Evanescence, Heaven Shall Burn, Saxon, The Cult, Ugly Kid Joe, Black Label Society, Pentagram, Sweet Savage, Lacuna Coil şi Within Temptation.

Pe lângă "greii" genului rock ce concertează în iunie la Bucureşti, iubitorii muzicii au la dispoziţie şi alte stiluri marcate de diversitate - de la cel clasic, reprezentat de Alexandru Tomescu, la coveruri şi piese de dragoste interpretate de tinerii din LaLa Band, flamenco şi jazz, cu Lulo Reinhardt, şi gipsy-ska cu Antwerp Gipsy-Ska Orkestra.

  • Vineri, 1 iunie

Cleopatra Stratan - Sala Palatului
Control Day Out 2, cu Wild Beasts, Woodkid, The Shoes, O.Children - Arenele Romane

  • Sâmbătă, 2 iunie

Omul cu şobolani - Legere Live
LaLa Band - Arenele Romane

  • Duminică, 3 iunie

LaLa Band - Arenele Romane

  • Luni, 4 iunie

Slayer (în deschidere Avatar şi H8)- Arenele Romane

  • Miercuri, 6 iunie

Linkin Park (în deschidere Zdob şi Zdub) - Complexul Romexpo

  • Vineri, 8 iunie

Radio Music TV (cu Xplod, Manfellow, Pistol cu Capse, Monarchy, Trupa Veche, The Moood, Les Elephants Bizarres, Electric Fence etc.) - Arenele Romane

  • Sâmbătă, 9 iunie

Antwerp Gypsy Ska Orkestra (în cadrul International Romani Art Festival) - Grădina Uranus

  • Duminică, 10 iunie

Lulo Reinhardt (în cadrul International Romani Art Festival) - Grădina Uranus

  • Marţi, 12 iunie

Alexandru Tomescu (turneu Stradivarius - Obsesii) - Sala Teatrului Mic

  • Vineri, 15 iunie

OST Fest - Complexul Romexpo
Scena 1 - Armies of Enlil, Psychogod, White Walls, Exodus, Overkill, Dimmu Borgir, Motley Crue
Scena 2 - Infected Rain, Finsterforst, Warchant, Thrnafire, Claymore

  • Sâmbătă, 15 iunie

OST Fest - Complexul Romexpo
Scena 1 - Desant, Mystery, HolyHell, Trooper, Europe, Manowar
Scena 2 - Steelborn, Addiction, Syn Ze Sase Tri, Gothic, Incipient

  • Duminică, 16 iunie

OST Fest - Complexul Romexpo
Scena 1 - Reborn, Metrock, Lake of Tears, W.A.S.P., Megadeth, Motorhead
Scena 2 - Tiarra, Khors, Code Red, Shifting Sands, Voodoo

  • Vineri, 22 iunie

Iris - Arena Naţională
Sonochrom Festival - Palatul Ştirbey din Buftea

  • Sâmbătă, 23 iunie

Sonochrom Festival - Palatul Ştirbey din Buftea
Backyard Weekend (cu Patrice, Grandmasters Flash etc.) - Complex studenţesc Tei

  • Duminică, 24 iunie

Sonochrom Festival - Palatul Ştirbey din Buftea
Backyard Weekend (cu Patrice, Grandmasters Flash etc.) - Complex studenţesc Tei

  • Vineri, 29 iunie

Tuborg Green Fest powered by Rock the City - Complexul Romexpo
OldGreen, Luna Amară, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte şi Heaven Shall Burn

  • Sâmbătă, 30 iunie

Tuborg Green Fest powered by Rock the City - Complexul Romexpo
Pentagram, Saxon, Soulfly, Black Label Society, Godsmack, Machine Head

  • Duminică, 1 iulie

Tuborg Green Fest powered by Rock the City - Complexul Romexpo
Sweet Savage, Ugly Kid Joe, Within Temptation, The Cult, Evanescence, Guns N' Roses

(Material realizat de Ana Obretin, ana.obretin@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici