În vremuri grele, natura favorizează creierul femeilor

Un studiu recent, efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Pittsburgh, a arătat diferenţa clară între modurile în care reacţionează organismele feminine şi cele masculine în condiţii extreme, informează Descopera.ro

28 afișări
Imaginea articolului În vremuri grele, natura favorizează creierul femeilor

În vremuri grele, natura favorizează creierul femeilor (Imagine: www.descopera.ro)

Supuse înfometării, celulele masculine au tendinţa de a conserva proteinele, în timp ce cele feminine aleg să conserve grăsimea.

Însă ce se întâmplă cu creierul, pentru a cărui bună funcţionare, organismul are nevoie de un set complex de nutrienţi? Observaţiile care au urmat i-au condus pe cercetători într-o singură direcţie: “Când vine vorba despre buna funcţionare a creierului, se pare că natura a avut mai multa grijă de femele”, a declarat Robert Clarck, unul dintre cercetători.

Citeşte mai multe despre creierul femeilor pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici