Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Australia. Brisbane, mai poluat decât Beijing. Autorităţile le recomandă oamenilor să stea în case - FOTO, VIDEO

Calitatea aerului în oraşul australian Brisbane a ajuns mult mai rea decât a celui din Beijing – oraş recunoscut pentru cea mai slabă calitate a aerului din lume.

739 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Australia. Brisbane, mai poluat decât Beijing. Autorităţile le recomandă oamenilor să stea în case - FOTO, VIDEO

Incendiile de vegetaţie poluează unul dintre cele mai populate oraşe australiene. Brisbane e mai poluat chiar şi decât Beijing

Potrivit Departamentului de Mediu şi Ştiinţă, citat de abc.net.au, calitatea aerului e indexată la „foarte slabă” în tot Brisbane şi în împrejurimi, iar în Indexul pentru Calitatea Aerului în Lume de azi trece drept „foarte nesănătoasă”.  

Asta înseamnă că proasta calitate a aerului se află la un nivel de urgenţă şi ameninţă să afecteze toată populaţia. Respirarea unui aer poluat pentru multă vreme poate cauza multe probleme de sănătate: poate să agraveze astmul şi alte boli respiratorii şi să compromită sistemul cardiovascular.

Autorităţile au recomandat populaţiei să nu iasă din casă pentru următoarele 24 – 48 de ore şi să-şi amâne toate activităţiele în aer liber, programate în acest interval de timp.

Fumul gros şi înecăcios vine de la incendiile de vegetaţie din apropierea oraşului şi e purtat de vânt.

”Vântul care bate pe direcţia sud-est recirculă aerul”, spun meteorologii, care au şi altă veste proastă: direcţia vântului nu are de gând să se schimbe foarte curând.  

Un eveniment similar a avut loc în septembrie, dar atunci focul s-a dispersat în 24 de ore.

Din cauza aerului irespirabil, numărul de apelări la Urgenţe a crescut. Majoritatea apelanţilor sunt pacienţi cu boli de plămâni preexistente.

Autorităţile recomandă purtarea de măşti speciale, care s-au dovedit eficiente în filtrarea aerului. Ministerul Educaţiei a recomandat atenţie sporită şcolilor care se află în zonele afectate de fumul gros.  

Spre comparaţie, Beijing – barometru al proastei calităţi a aerului – e cotat azi doar cu „prost” faţă de Brisbane, care e cotat cu „foarte prost”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici