Începe Electric Castle. 200 de trupe şi artişti vor cânta pe opt scene de la Castelul Banffy din Cluj

Peste 200 de trupe şi artişti vor concerta, de joi până duminică, pe cele opt scene amplasate la Castelul Banffy de la Bonţida, judeţul Cluj, în cadrul Festivalului "Electric Castle”, printre ele numărându-se Skrillex, Sigur Ros, Paul Kalkbrenner sau Dub Pistols.

1216 afișări
Imaginea articolului Începe Electric Castle. 200 de trupe şi artişti vor cânta pe opt scene de la Castelul Banffy din Cluj

Începe Electric Castle. 200 de trupe şi artişti vor cânta pe opt scene de la Castelul Banffy din Cluj (Imagine: Dan Tautan / Mediafax Foto)

Organizatorii Electric Castle au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost amenajate 4.000 de locuri de parcare şi se pune la dispoziţia fanilor o linie de autobuz non-stop care va face legătura între Cluj-Napoca şi Bonţida.

"Festivalul Electric Castle de la Castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, înseamnă patru zile de muzică şi distracţie. Pe cele 8 scene vor urca sute de trupe şi artişti, printre care Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, Elliphant, Rusko, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Babylon Circus, Dirtyphonics, DJ Marky, Aba Shanti-I, Congo Natty (Rebel MC), Toddla T, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver. Echipa festivalului a amenajat două locuri de camping, 4.000 de locuri de parcare pentru fanii care vin cu maşina, dar punem la dispoziţie şi o linie de autobuz non-stop care face legătura între Cluj-Napoca şi Bonţida. Majoritatea curselor de tren vor avea, pe perioada festivalului, opriri în gara din Bonţida iar în 18 iulie, garniturile de tren care circulă pe ruta Cluj – Bucureşti vor avea vagoane suplimentare”, au spus organizatorii.

Totodată, 30 de tineri din 5 ţări sosesc, joi, pe bicicletă de la peste 250 de kilometri pentru a petrece la Electric Castle, toţi alegând această cale de a ajunge la festival în speranţa că vor reuşi să promoveze ciclismul ca o alternativă non poluantă de a călători, o excelentă oportunitate de a vizita locuri noi şi de a-ţi face prieteni.

“Joi dimineaţă, toţi eco-ambasadorii vor pleca de la Sala Sporturilor <Horia Demian> din Cluj Napoca spre Bonţida, invitaţia de a-i însoţi fiind lansată oricărei persoane aflate în oraş care are o bicicletă şi îşi doreşte să ajungă la castel ca un adevărat eco-cavaler. Toţi cei 30 de eco-ambasadori înscrişi în program vor beneficia din partea organizatorilor de intrare gratuită la festival”, au subliniat organizatorii Electric Castle.

De asemenea, CFR Călători a pus la dispoziţie un tren special care va pleca miercuri seara din Bucureşti. Vagoanele "Electric Train” vor circula în compunerea trenului IR 1741 Bucureşti Nord – Cluj-Napoca, iar călătorii vor avea parte de o petrecere neconvenţională, pe conceptul Silent Disco. Astfel, va fi Party Zone într-un vagon transformat în "Club”, Fun Zone, în vagonul restaurant unde se vor derula concursuri cu peste 100 de premii speciale, iar trei vagoane vor constitui Relax Zone, unde participanţii vor putea asculta, pe două canale audio la căştile wireless, muzica mixată în vagonul "Club”.

La Electric Castle este aşteptat, joi seara, şi ministrul Culturii, Corina Şuteu.

Festivalul de la Bonţida se desfăşoară în perioada 14 – 17 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici