India, China şi Japonia, invitate să participe la explorarea Lunii

Centrul rusesc de cercetare şi construcţie de vehicule spaţiale Lavochkin a invitat agenţiile spaţiale din India, China şi Japonia şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA) să participe la programul său de explorare a Lunii, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului India, China şi Japonia, invitate să participe la explorarea Lunii

India, China şi Japonia, invitate să participe la explorarea Lunii

"Negocierile sunt în curs cu ţări ca India, China, Japonia şi cu Agenţia Spaţială Europeană", a declarat un oficial de la centrul spaţial rusesc, sub protecţia anonimatului.

Prima etapă a programului constă în trimiterea pe Lună a vehiculului spaţial Luna-Glob, în 2010, a precizat oficialul. Vehiculul va fi aşezat pe orbita Lunii şi va studia satelitul natural al Pământului de la distanţă.

"Este dificil pentru o singură ţară să facă astfel de experimente. Nu mai suntem în competiţie pentru explorarea spaţiului, trăim într-o epocă a cooperării", a adăugat oficialul.

Rusia intenţionează să efectueze un zbor pe Lună în 2025 şi să construiască o bază permanentă acolo în perioada 2027-2032, a declarat, la sfârşitul lunii august, Anatoli Perminov, directorul Agenţiei Spaţiale Federale ruse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici