India lansează cel mai ieftin laptop - numai 10 dolari

Autorităţile din India vor prezenta, marţi, prototipul unui laptop al cărui preţ va fi de 500 de rupii (zece dolari), ca parte a unui proiect de a facilita accesul la informaţie în zonele rurale ale ţării, potrivit cotidianului britanic The Times .

246 afișări
Imaginea articolului India lansează cel mai ieftin laptop - numai 10 dolari

India lansează cel mai ieftin laptop - numai 10 dolari

Modelul, dezvoltat în ultimii trei ani, va fi prezentat marţi la o conferinţă pentru lansarea unui program de sprijinire a accesului la educaţie în mediul rural.

Un alt proiect care viza fabricarea unui laptop ieftin, respectiv programul cercetătorului american Nicholas Negraponte "Un laptop pentru fiecare copil", a întâmpinat dificultăţi în atingerea preţului fixat de 100 de dolari, după ce companii mari ca Intel au refuzat să coopereze, şi ar putea ajunge la un preţ de circa 200 de dolari.

Având în vedere eşecul lui Negraponte, specialiştii consideră că planurile Indiei de a lansa un laptop la un preţ de zece dolari este nerealist.

Un oficial guvernamental a confirmat că autorităţile vor prezenta marţi programul laptopului de 500 de rupii, însă a refuzat să ofere detalii.

Citeşte şi:

Nano, cel mai ieftin autoturism din lume, va fi lansat pe piaţa indiană în octombrie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici