INEDIT: Casă de copii care a inspirat piesa "Strawberry Fields Forever", a formaţiei The Beatles, îşi deschide porţile pentru public

Casa de copii "Strawberry Field", a uneia dintre cele mai mari organizaţii de caritate din lume, Armata Salvării, care a inspirat piesa "Strawberry Fields Forever" a cunoscutei formaţii The Beatles, îşi va deschide porţile pentru public sâmbătă, potrivit nme.com.

169 afișări
Imaginea articolului INEDIT: Casă de copii care a inspirat piesa "Strawberry Fields Forever", a formaţiei The Beatles, îşi deschide porţile pentru public

Casă de copii care a inspirat piesa "Strawberry Fields Forever", a The Beatles, deschisă publicului

Casa de copii Strawberry Field este situată în Woolton, o suburbie a oraşului Liverpool, din Marea Britanie.

Celebrul muzician John Lennon obişnuia să se retragă în grădinile Strawberry Field, pe când era mic, iar ulterior a scris o piesă despre această casă.

"Fiecare dintre noi a avut un loc special când era copil", şi-a amintit Julia Baird, una dintre surorile lui John Lennon, în vârstă de 72 de ani. Pentru muzicianul britanic, grădinile Strawberry Field reprezentau “locul special".

După ce formaţia a lansat, în 1967, piesa "Strawberry Fields Forever", locul a devenit un simbol pentru admiratorii formaţiei The Beatles. Astfel, aproximativ 60.000 de turişti vizitează anual exteriorul clădirii care i-a aparţinut organizaţiei de caritate Armata Salvării din 1936 până în 2005, când a fost închisă.

În ceea ce priveşte deschiderea locului ca atracţie turistică, Julia Baird a declarat că "lui John Lennon i-ar fi plăcut, pentru că el însuşi avea probleme de adaptare de care foarte conştient".

O expoziţie despre John Lennon şi cursuri pentru copiii cu probleme de învăţare vor fi găzduite de centru.

Anthony Cotterill, membru al Armatei Salvării, a spus că "John Lennon şi-a găsit un refugiu aici, copil fiind, şi asta este exact ceea ce dorim să oferim prin deschiderea porţilor Strawberry Field".

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici