INEDIT. Corpurile aproape intacte a doi bărbaţi care fugeau de erupţia vulcanului au fost descoperite la Pompei

  • Corpurile aproape intacte a doi bărbaţi care fugeau de erupţia vulcanului au fost descoperite în situl din oraşul antic Pompei.
  • Este vorba despre un nobil în vârstă de 40 de ani înfăşurat într-o mantie caldă de lână şi tânărul său sclav, într-o tunică.
3556 afișări
Imaginea articolului INEDIT. Corpurile aproape intacte a doi bărbaţi care fugeau de erupţia vulcanului au fost descoperite la Pompei

FOTO: Profimedia

Noua descoperire a fost dezvăluită în exclusivitate de agenţia italiană de presă Ansa.

„O descoperire absolut excepţională”, a spus directorul sitului, Massimo Osanna, „pentru prima dată în mai bine de 150 de ani a fost posibilă stabilirea perfectă a poziţiei victimelor şi a lucrurilor pe care le aveau cu ele în momentul în care au fost ucise de vaporii fierbinţi ai erupţiei”.

Descoperirea a avut loc în urmă cu doar câteva zile la 700 de metri nord-vest de Pompei, unde funcţionează Parcul Arheologic din 2017, în zona unei vile în care au fost găsite şi rămăşiţele a trei cai pur-sânge, unul chiar înhămat cu o şa rafinată din lemn şi bronz şi hamuri sclipitoare, aproape ca şi când ar fi fost pregătit pentru ieşirea iminentă a stăpânului său, după toate probabilităţile, conform lui Osanna, „un comandant militar sau un înalt magistrat”.

Un mister încă parţial de dezvăluit, spune Massimo Osanna. Probabil săpăturile din lunile următoare vor spune unde se îndreptau cei doi bărbaţi şi poate chiar vor clarifica ce rol au avut aceştia în reşedinţa somptuoasă unde au fost găsiţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici