INFRACTOARELE SECOLULUI XIX: Fotografii vechi de 150 de ani, expuse într-un muzeu al poliţiei - GALERIE FOTO

O colecţie cu fotografii rare, făcute în urmă cu peste 100 de ani, de poliţia britanică va fi expusă la Muzeul Poliţiei şi Penitenciarelor din North Yorkshire. Colecţia cuprinde o serie de instantanee cu femei şi bărbaţi arestaţi de poliţie pentru comiterea unor infracţiuni, precum şi detalii despre identitatea acestora.

6392 afișări
Imaginea articolului INFRACTOARELE SECOLULUI XIX: Fotografii vechi de 150 de ani, expuse într-un muzeu al poliţiei - GALERIE FOTO

INFRACTOARELE SECOLULUI XIX: Fotografii vechi de 150 de ani, expuse într-un muzeu al poliţiei (Imagine: Daily Mail)

Colecţia prezintă o imagine a modului cum arătau în urmă cu peste 100 de ani infractoarele din Marea Britanie, precum şi informaţii despre "crimele" comise de acestea, scrie Daily Mail.

GALERIE FOTO

Printre infracţiunile comise se numărau furtul de hrană, haine sau bijuterii, vagabondajul sau "cruzimea faţă de copii".

Diferenţele sociale se pot observa şi în aceste fotografii, multe dintre femei fiind simplu îmbrăcate, fără dinţi şi murdare, altele având haine cu stil şi pălării.

Fotografiile au fost publicate iniţial în gazeta Poliţiei în perioada 1877 - 1930, ca mijloc de identificarea a infractorilor. Însă, unele dintre instantanee datează din 1859, când guvernatorul unei închisori, Robert Evan Roberts, a venit cu ideea de a-i fotografia pe cei ce treceau pragul închisorii, pe motiv că mulţi dintre aceştia scăpau nepedepsiţi.

El a cerut folosirea unei noi tehnologii, care să-i surprindă pe infractori din faţă şi din profil.

Mai târziu, prin Actul de prevenire a crimelor din 1871 a devenit obligatorie fotografierea celor care se făceau vinovaţi de vreo infracţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici