"Înşală-ţi prietena, nu antrenamentul" - Reclama controversată retrasă pentru că jignea femeile

O reclamă menită să-i îndemne pe bărbaţi să facă sport a fost retrasă în urma plângerilor conform cărora este nerespectoasă faţă de femei.

348 afișări
Imaginea articolului "Înşală-ţi prietena, nu antrenamentul" - Reclama controversată retrasă pentru că jignea femeile

"Înşală-ţi prietena, nu antrenamentul" - Reclama controversată retrasă pentru că jignea femeile

Reebok a fost nevoită să retragă reclama care îi îndemna pe bărbaţi să-şi înşele prietenele, şi nu antrenamentul, informează Daily Mail.

Deşi reclama a apărut doar într-o sală de sport din Germania asociată cu marca de echipament sportiv, reacţiile la adresa ei au fost globale.

Site-ul Cheaterville.com, care luptă împotrivă infidelităţii, a trimis o scrisoare către Reebok în care menţiona că va cere boicotul mărcii dacă reclama nu este retrasă.

"Această formă de reclamă arată o atitudine necinstită şi nerespectuoasă faţă de femei iar companiei ar trebui să-i fie ruşine că a publicat o astfel de reclamă crezând că poate fi percepută în alt mod", notează scrisoarea.

Un purtător de cuvânt al companiei de echipament sportiv, Dan Sarro, şi-a prezentat scuze public pentru reclamă. "Regretăm că au existat materiale ofensatoare cu marca Reebok. Asigurăm pe toată lumea că Reebok nu încurajează astfel de practici".

Reebok a mai fost amendată anul trecut pentru reclamă falsă cu suma de 25 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici