Instrumente de tortură şi mult sânge artifical, în culisele concertului Alice Cooper la Bucureşti

Alice Cooper se pregăteşte să aducă la Bucureşti, pe 14 iunie, la Arenele Romane, celebrul său show horror "No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns", din culisele spectacolului nelipsind un şarpe boa, instrumente medievale de tortură, cămăşi de forţă şi mulţi litri de sânge artificial.

253 afișări
Imaginea articolului Instrumente de tortură şi mult sânge artifical, în culisele concertului Alice Cooper la Bucureşti

Instrumente de tortură şi mult sânge artifical, în culisele concertului Alice Cooper la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antieroul perfect al muzicii rock le pregăteşte fanilor un thriller în toată regula, plin de efecte speciale, potrivit unui comunicat al organizatorilor concertului de la Bucureşti, Events. Show-ul din 2011, încărcat de artificii demne de filmele horror, ca mai toate apariţiile live marca Alice Cooper, include clasica ghilotină şi şarpele boa încolăcit în jurul gâtului.

În concertele anterioare din cadrul turneului "No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns", staff-ul lui Alice Cooper a plimbat prin lume câţiva şerpi, însă, în urma noilor reglementări internaţionale privind transportul unor astfel de animale, reptila care va fi folosită în spectacolul de la Bucureşti provine de la un crescător local. Şarpele a fost selectat în urma unui casting "virtual" şi va urca marţi pe scenă, în postura tradiţională de "guler" pentru veteranul shock-rockului.

Este imaginea pe care Cooper o vinde de ani buni, fără greş, milioanelor de fani. În martie, când a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, el şi-a făcut apariţia într-o cămaşă pătată cu sânge, cu un boa constrictor drapat în jurul umerilor, dovedind că unele lucruri nu se schimbă niciodată.

În schimb, Alice Cooper spune că lumea spectacolelor live a evoluat: "Totul trebuie să fie mai mare acum. Montări grandioase, sunet la apogeu, muzică mai dură".

Aşa că producţia "No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns" joacă după toate regulile superproducţiilor holywoodiene. Torturile la care se supune pe scenă personajul Alice Cooper nu sunt uşor de înfruntat. Încătuşat în cămaşă de forţă şi chinuit de asistente sanitare sadice, electrocutat pe scaunul electric, "Răul originar" este în final decapitat cu o ghilotina pentru a renaşte, precum pasărea Phoenix, pe versurile piesei "School's Out".

Setlist-ul include 25 de piese - printre care hiturile "I'm Eighteen", "Under My Wheels", "Billion Dollar Babies", "No More Mr. Nice Guy", "Feed My Frankenstein", "Hey Stoopid", "Poison" -, fiecare cu porţia sa de teatru. "La sfârşitul spectacolului vreau să văd audienţa epuizată", mai spune Alice Cooper.

Accesul în Arenele Romane va fi permis începând cu ora 18.30. În deschidere, de la ora 19.30, va concerta trupa Iris.

În peste patru decenii de carieră, Alice Cooper a vândut peste 50 de milioane de albume şi a îngrozit milioane de oameni cu show-urile sale horror. Concertul de la Bucureşti, de săptămâna viitoare, va fi cea mai bună ocazie pentru a demonstra de ce fanilor le plac poveştile de groază.

Biletele, cu preţuri variind în funcţie de categorie - Golden Ring - 160 de lei, tribuna (cu loc) - 140 de lei sau Regular - 120 de lei, sunt disponibile în reţeaua Eventim, la magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi prin intermediul site-ului www.eventim.ro.

O legendă a hard rockului, Alice Cooper, născut Vincent Damon Furnier, pe 4 februarie 1948, promotor al conceptului de "rock teatral", se întoarce la ce ştie să facă el mai bine, cu turneul "No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns!".

De la primul său album solo, din 1975, "Welcome to My Nightmare", până la albume precum "The Last Temptation", din 1994, şi "Brutal Planet", din 2000, albumele-concept au fost specialitatea lui Alice. Ultimul său album de studio, "Along Came a Spider" (2008), este istoria unui ucigaş în serie - o pânză de intrigi, înfăşurata în jurul unui hard-rock de calibru greu. Coprodus de Alice împreună cu echipa Dany Saber (Black Grape, Rolling Stones, Ozzy Osbourne, David Bowie) şi Greg Hampton (Bootsy Collins, Buckethead), albumul include piese precum "I Know Where You Live" şi "Vengeance Is Mine", ce evocă imnuri clasice din portofoliul lui Cooper - "Is it My Body" şi "Under My Wheels".

Trupa Alice Cooper a fost inclusă în martie în Rock And Roll Hall Of Fame, ocazie cu care solistul a declarat că a fi alături de The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys "este un sentiment incredibil. S-a spus despre noi că am revoluţionat experienţa rockului live - dacă este adevărat şi asta ne-a adus acest premiu, singurul lucru de spus ar fi că «There's no business like show business!»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici