Insula Dorinish, care a aparţinut lui John Lennon, scoasă la vânzare pentru 300.000 de euro

Insula Dorinish, pe care muzicianul britanic John Lennon a cumpărat-o în 1967, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 300.000 de euro.

408 afișări
Imaginea articolului Insula Dorinish, care a aparţinut lui John Lennon, scoasă la vânzare pentru 300.000 de euro

John Lennon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Insula Dorinish este o insulă irlandeză nelocuită, aflată în goflul Clew din comitatul Mayo, unde John Lennon şi Yoko Ono şi-ar fi dorit să trăiască la bătrâneţe, informează Bloomberg.

Muzicianul britanic a cumpărat-o în anul 1967 cu 2.700 de dolari. Insula, aflată în apropiere de coasta de vest a Irlandei, are o mărime ce echivalează cu 12 stadioane de fotbal şi a fost scoasă la vânzare pentru suma de 300.000 de euro (384.000 de dolari).

Cu puţin timp înainte de a fi împuşcat mortal la New York, în 1980, John Lennon plănuia să construiască pe respectiva insulă o vilă, în care să se retragă la bătrâneţe. După asasinarea soţului ei, Yoko Ono a vândut-o fermierilor locali, în 1984. În prezent pe insulă trăiesc doar pescăruşi şi câteva oi ale unor fermieri din apropiere.

Fermierii spun că le este tot mai greu să îşi ţină animalele pe insulă, pe măsură ce înaintează în vârstă. "Proprietarii de animale îmbătrânesc tot mai mult şi menţinerea unor şepteluri la distanţe atât de mari nu mai este o soluţie practică", a spus Andrew Crowley, agentul imobiliar care se ocupă de această tranzacţie.

În golful Clew există aproximativ 300 de insule, inclusiv insula Dorinish. Ea este alcătuită de fapt din două insule mici, conectate printr-un dig rutier din piatră.

Insula Dorinish a fost scoasă la vânzare încă din luna iulie, dar până în prezent nu s-a arătat niciun cumpărător potenţial.

John Lennon a format alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

John Lennon a fost împuşcat mortal de un fan pe 8 decembrie 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici