Interpretul personajului "Gollum" debutează ca regizor cu o adaptare a romanului "Ferma animalelor"

Actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum din trilogia "Stăpânul inelelor", îşi va face debutul regizoral cu o adaptare cinematografică a celebrului roman "Ferma animalelor", scris de George Orwell

580 afișări
Imaginea articolului Interpretul personajului "Gollum" debutează ca regizor cu o adaptare a romanului "Ferma animalelor"

Interpretul personajului "Gollum" debutează ca regizor cu o adaptare a romanului "Ferma animalelor" (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Actorul britanic, care a apărut în câteva scene filmate cu ajutorul tehnicii "motion-capture" în remake-ul din 2005 al filmului "King Kong" şi în filmul "Planeta Maimuţelor: Invazia" din 2011, intenţionează să folosească aceeaşi tehnică şi pentru ecranizarea romanului "Ferma animalelor", informează contactmusic.com.

"Ferma animalelor", o satiră amară a "experimentului sovietic", a fost scrisă la jumătatea anului 1944, dar, din cauza unor presiuni politice, a apărut un an mai târziu. Romanul spune povestea unor animale care preiau de la oameni controlul asupra unei ferme şi descrie în mod alegoric transformarea noului "regim" într-o dictatură.

"Motion capture" este o tehnică ce permite înregistrarea mişcărilor făcute de obiecte sau de persoane. Această tehnică are utilizări vaste, fiind folosită în aplicaţii militare, sportive, medicale, în industria de divertisment, robotică şi informatică. În industria cinematografică şi a jocurilor video, tehnica "motion capture" constă în înregistrarea mişcărilor făcute de actori şi utilizarea acelor mişcări pentru a "însufleţi" personaje de animaţie, realizate cu ajutorul unor programe computerizate, folosind tehnologiile 2D şi 3D.

În ultimii ani a apărut o tehnică şi mai avansată, ce permite nu doar captarea mişcărilor trupului, ci şi a expresiei faciale şi a mâinilor personajelor, denumită "facial motion capture", care, combinată cu "motion capture", a condus la apariţia tehnicii denumite "performance capture".

Britanicul Andy Serkis, în vârstă de 48 de ani, este un actor extrem de prolific, remarcându-se nu doar în cinematografie, ci şi în teatru şi televiziune. Rolul care l-a făcut celebru în lumea întreagă este Gollum, din trilogia "Stăpânul Inelelor", însă starul britanic s-a evidenţiat şi în alte filme de succes, precum "Marea cursă de Crăciun" (2011), "Planeta Maimuţelor: Invazia" (2011), "Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului" (2011), "Prestigiul/ The Prestige" (2006) şi "King Kong" (2005). Andy Serkis va putea fi văzut în curând pe marile ecrane în "Hobbitul: O călătorie neaşteptată", primul film dintr-o nouă trilogie, "The Hobbit", ce are la bază romanul omonim scris de de J.R.R. Tolkien.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici