Secretul cartofilor prăjiţi de la McDonald's a fost dezvăluit. Drumul faimosului aliment, de la fermă până la clienţi - VIDEO

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a fost întotdeauna în vizorul consumatorilor săi, mai ales pentru faptul că nu divulgă uşor metodele prin care prepară hrana servită clienţilor. Pentru prima dată cei de la McDonald's dezvăluie cum sunt pregătiţi cartofii prăjiţi.

47466 afișări
Imaginea articolului Secretul cartofilor prăjiţi de la McDonald's a fost dezvăluit. Drumul faimosului aliment, de la fermă până la clienţi - VIDEO

Secretul cartofilor prăjiţi de la McDonald's a fost dezvăluit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scott Gibson, care lucrează la un restaurant McDonald's din Canada, a explicat toate procesele prin care trec cartofii restaurantelor devenite foarte populare în întreaga lume până a ajunge la forma finală la care sunt serviţi clienţilor, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Cu ajutorul unui film de prezentare, Gibson explică pas cu pas ce traseu urmează cartofii, încă de la culegerea lor şi până la ultima etapă, în care sunt prăjiţi.

Este cunoscut faptul că restaurantele McDonald's au păstrat întotdeauna un grad ridicat de discreţie atunci când a venit vorba de preparatele lor, iar acest lucru a generat foarte multe critici din partea consumatorilor săi. 

Prima etapă din procesul de preparare a cartofilor prăjiţi începe la fermele familiei Levesque, una dintre locaţiile din care McDonald's îşi procură cartofii. Aceştia sunt culeşi şi aleşi, după care sunt transportaţi la un depozit unde sunt spălaţi şi dezinfectaţi, pentru a înlătura resturile de pământ.

După aceea, cartofii sunt curăţaţi şi trecuţi printr-o matriţă specială pentru a ajunge la forma lor consacrată. Această matriţă nu este schimbată niciodată din punct de vedere al formei, astfel încât cartofii să capete forma lunguiaţă cunoscută de către toţi clienţii McDonald's. 

"Am primit foarte multe întrebări despre cum preparăm cartofii noştrii prăjiţi, aşa că am decis să arătăm lumii întregi fiecare etapă prin care trec până a ajunge la consumatori", spune Scott Gibson.

Videoclipul cu o durată de cinci minute arată procesul prin care trec cartofii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici