Interpretul profesorului Dumbledore din "Harry Potter" suferă de pierderi de memorie

Actorul Michael Gambon, interpretul profesorului Albus Dumbledore din franciza cinematografică "Harry Potter", a anunţat că va renunţa la teatru din cauza unor pierderi de memorie "înspăimântătoare", informează hollywoodreporter.com.

632 afișări
Imaginea articolului Interpretul profesorului Dumbledore din "Harry Potter" suferă de pierderi de memorie

Interpretul profesorului Dumbledore din "Harry Potter" suferă de pierderi de memorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat pentru Sunday Times Magazine, Michael Gambon, în vârstă de 74 de ani, a spus că are nevoie de foarte mult timp pentru a învăţa un nou scenariu, pe care îl uită însă după aceea foarte repede. "E un lucru îngrozitor de recunoscut, dar nu pot să mai fac acest lucru. Mi se rupe sufletul. Mai ales atunci când am scenariul în faţă şi îmi ia o eternitate să îl învăţ. E înspăimântător", a spus actorul britanic.

Michael Gambon, care a interpretat rolul profesorului Dumbledore în şase filme din seria "Harry Potter", a dezvăluit că în ultimele spectacole de teatru în care a jucat a folosit seturi de căşti în care i se "suflau" replicile pe care le uita. Problemele sale de memorie au devenit atât de mari în ultimele şase luni încât starul britanic a luat decizia de a pune capăt carierei sale de peste cinci decenii în teatru.

"O fată stătea în culise, iar eu aveam o cască în ureche, pentru ca ea să îmi citească replicile. După o oră, mi-am dat seama că treaba asta nu poate să funcţioneze. Nu poţi să fii în teatru, liber pe scenă, stringând şi ţipând şi alergând în toate părţile, iar cineva să îşi citească replicile într-o cască în ureche", a adăugat actorul britanic.

Michael Gambon a pus problemele sale de memorie pe seama vârstei înaintate şi s-a temut că ele ar putea să indice un început al maladiei Alzheimer, însă medicii au eliminat această ipoteză.

Nu este pentru prima dată când Michael Gambon are probleme cu memoria. În 2009, starul britanic a fost de două ori transportat la spital din cauza unor atacuri de panică generate de stresul resimţit de artist, care a uitat replicile pe care trebuia să le rostească în timpul unor repetiţii de la National Theatre din Londra.

Michael Gambon îşi va continua totuşi cariera din film şi televiziune, domenii în care stresul generat de uitarea replicilor este considerabil mai mic, datorită posibilităţilor tehnice superioare în comparaţie cu spectacolele de teatru. Actorul britanic va juca în ecranizarea realizată de BBC a romanului "The Casual Vacany", scris de J.K. Rowling, dar şi într-un remake al sitcomului "Dad's Army".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici