Interviu inedit cu Lennon şi McCartney, descoperit la Londra

Postul de radio britanic BBC a difuzat, marţi, un interviu cu John Lennon şi Paul McCartney, în premieră, după ce înregistrarea realizată în 1964 - cea mai veche cu cele două staruri - a rămas uitată timp de 44 de ani într-o cutie metalică pentru peliculă de film.

24 afișări
Imaginea articolului Interviu inedit cu Lennon şi McCartney, descoperit la Londra

Interviu inedit cu Lennon şi McCartney, descoperit la Londra (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Interviul pierdut al Beatles" a fost descoperit într-o cutie uitată într-un garaj umed din sudul Londrei.

Înregistrat pe 30 aprilie 1964, în studioul televiziunii scoţiene STV, pentru o emisiune pentru copii, documentul video de nouă minute este cea mai veche înregistrare cu membrii trupei Beatles. Prezentatorii respectivei emisiuni au separat membrii trupei, pentru a-i intervieva. Astfel, John Lennon şi Paul McCartney au fost aşezaţi într-o parte, în timp ce Ringo Starr şi George Harrison erau în altă parte.

În interviu, John Lennon şi Paul McCartney îşi amintesc de momentul în care au făcut cunoştinţă, la vârsta de 13 ani, şi vorbesc despre succesul lor fulgerător, dar şi despre maniera în care scriau împreună.

"Cântam în parcul oraşului unde locuiam, în afara Liverpool-ului, într-un grup de skiffe", muzică foarte populară în Marea Britanie în anii '50, care folosea chitare şi instrumente improvizate, îşi aminteşte Lennon în interviu. "El (McCartney, n.r.) a venit şi aşa ne-am întâlnit", a mai povestit Lennon.

"Îl cunoşteam pe unul dintre prietenii săi, Ivan. Un prieten comun ne-a făcut cunoştinţă" a adăugat McCartney.

În ceea ce priveşte crearea cântecelor, McCartney explică: "Uneori scriem cântecele pe piane vechi ori pe tot ce se întâmplă să fie în jurul nostru, chitare sau alte lucruri. În general, ne aşezăm şi încercăm să facem în aşa fel încât lucrurile să iasă repede". "Dar, repet, nu există o formulă anume. El (Lennon, n.r.) poate să vină cu ceva ce a terminat deja, dar noi oricum spunem că am creat acea piesă împreună", mai adaugă McCartney în interviu.

Preţiosul document care este păstrat de acum în arhivă, în condiţii de temperatură şi umiditate controlate, a fost găsit de un cinefil în mijlocul a 64 de cutii metalice anonime.

Postul de radio BBC a pus documentul online, pe http://www.bbc.co.uk/radio4/musicfeature/pip/ra3gg/?focuswin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici