Intrăm în perioada în care telefoanele performante vor fi tot mai ieftine

Eşti dezamăgit că n-ai apucat să-ţi iei telefonul mult dorit de Black Friday? Dai mereu peste postări pe reţelele de socializare în care vezi „A venit azi curierul. Telefonul e super!”? N-ai motive să te întristezi: urmează cea mai bună perioadă în care îţi poţi lua un telefon mobil!

Articol cu conținut publicitar

454 afișări

Perioada Sărbătorilor aduce promoţie după promoţie în magazine, însă nu doar acesta este motivul. Poate că spiritul festiv te convinge mai uşor să îţi iei telefonul mult dorit. Sau să-l dăruieşti. Însă alte două mari evenimente ar trebui să te facă mai atent la preţurile pe care le vezi în magazinele fizice şi online.

CES 2020 şi MWC 2020 sunt convenţii ce vor avea loc în ianuarie şi februarie. Cu ocazia acestor evenimente desfăşurate în Las Vegas, respectiv Barcelona, marii producători de telefoane mobile vor anunţa şi lansa noi modele. Unele de vârf, altele pentru cei care au un buget limitat. Practic, vom asista la schimbarea de generaţii. De aceea, există două teme de conversaţie care domină spaţiul public virtual.

Prima te îndeamnă să aştepţi câteva luni pentru a-ţi cumpăra the latest and greatest. Ideea nu este rea dacă faci investiţii rare în astfel de gadget-uri şi dacă vrei să foloseşti ceea ce cumperi pentru mai mult timp. În plus, vei avea şi acea satisfacţie că faci parte din clubul celor care deţin cel mai nou model al producătorului preferat. Cele mai noi tehnologii, cele mai dorite produse, înţelegi care este ideea.

A doua temă te sfătuieşte să cumperi modelul care se află la final de ciclu. Motivele sunt şi aici numeroase. Primul: banii. Poţi cumpăra un vârf de gamă chiar şi cu 30% mai puţin decât te-ar fi costat dacă l-ai fi luat în prima zi pe piaţă. Primeşti aceleaşi beneficii, inclusiv perioada de garanţie. Nu vei avea cel mai bun telefon peste câteva luni, însă schimbările dintre generaţii au devenit tot mai mici în ultimul timp. Să luăm ca exemplu un telefon care este considerat unul dintre cele mai bune de pe piaţă.

Samsung S10 a devenit disponibil clienţilor în luna martie a acestui an. A fost anunţat cu o lună mai devreme, iar review-urile au fost majoritar pozitive. Cel mai impresionant aspect al telefonului a fost sistemul de camere, arie în care Samsung excelează de ani buni. În afară de acest aspect, diferenţele faţă de modelul S9 nu au fost semnificative. Un pic mai uşor, cu un ecran un pic mai mare şi cu un procesor un pic mai rapid. Senzorul de amprente a plecat de pe spatele telefonului şi s-a oprit sub ecran.

 

Samsung Galaxy S10 are acum un sistem de camere cu 3 senzori, iar viitorul indică o şi mai mare varietate din acest punct de vedere. Întrebarea pe care trebuie să ţi-o pui este dacă vrei să cheltuieşti cu aproximativ 50% mai mult pe un telefon care va fi doar un pic mai bun decât actualul Samsung S10.

Situaţia este valabilă pentru toţi marii producători de telefoane mobile. Piaţa este deja saturată, iar salturile în tehnologie nu mai au amplitudinea care să convingă utilizatorii să-şi schimbe tot mai des telefonul.

Huawei este iarăşi un caz de urmărit în aceste săptămâni, până la cele două mari convenţii. În perioada respectivă, chinezii anunţă vârful de gamă din seria P. Aceasta este caracterizată prin performanţă, software îmbunătăţit şi camere foto create în colaborare cu Leica, celebrul creator nemţesc de optică şi  camere foto.

Huawei P30 este considerat unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piaţă, la aproximativ 9 luni de la apariţia pe piaţă. Pe lângă viteza procesorului, Huawei P30 a reuşit să impresioneze prin tehnologia camerelor, mai exact prin zoom-ul hibrid. Datorită acestui telefon este posibil să fi văzut mai multe fotografii cu luna plină în feed-ul tău Facebook sau pe Instagram.

La fel ca în cazul Samsung, trebuie să-ţi pui întrebarea dacă merită să aştepţi câteva săptămâni pentru a primi câteva funcţii îmbunătăţite minor sau dacă să cumperi acum, în perioada Sărbătorilor, un telefon pe care comercianţii abia aşteaptă să-l scoată de pe raft.

Black Friday a fost doar începutul. Suntem în luna cu cele mai mari vânzări pentru marile magazine din România, atât offline, cât şi online. Este luna în care comercianţii sunt dispuşi să reducă semnificativ cele mai populare telefoane, pentru a nu rămâne cu ele pe stoc în perioada în care modelele din anul 2020 vor fi anunţate. Este o gândire pragmatică a comerciantului care lansează campanii pentru clienţii ce cumpără şi din impuls. Vestea bună este că, devenind din ce în ce mai fiabile, achiziţia din impuls, în timpul unui eveniment major precum Black Friday sau Crăciunul are toate şansele să te bucure pe termen lung.

Tu de care parte a baricadei te afli? Ai aştepta câteva săptămâni pentru un nou vârf de gamă sau doreşti să cumperi modelul actual, la un preţ redus?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici