Inventatorul Internetului, invitat la relansarea site-ului reginei Elisabeta

Regina Marii Britanii îşi va relansa site-ul în cadrul unei recepţii la Palatul Buckingham la care va participa inventatorul internetului, Sir Tim Berners-Lee, informează BBC News Online.

60 afișări
Imaginea articolului Inventatorul Internetului, invitat la relansarea site-ului reginei Elisabeta

Sir Tim Berners-Lee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regina Elisabeta a Marii Britanii îşi va relansa site-ul, care a fost lansat în 1997 şi a suferit recent optimizări ale designului şi ale conţinutului, urmând ca platforma online regală să includă mai multe materiale video şi documente istorice.

Printre acestea se află şi jurnalul reginei Victoria, în care aceasta descrie momentul când a experimentat în premieră invenţia lui Alexander Graham Bell, telefonul.

În prezent, în jur de 250.000 de persoane din întreaga lume vizitează săptămânal site-ul.

Relansarea platformei online are ca scop creşterea compatibilităţii monarhiei, adesea percepută ca o instituţie anacronică, cu valorile tinerei generaţii. În ciuda aspectului mai prietenos al site-ului, abilităţile de internaut ale Reginei par totuşi limitate.

"Nu putem să-i trimitem e-mailuri şi nu există perspective ca Regina să devină blogger, să coordoneze webchaturi sau să participe în conversaţii pe Twitter", a spus Peter Hunt , corespondentul BBC.

Site-ul Reginei a avut mai mult de 100 de milioane de vizitatori în primul an când a fost lansat, fiind una dintre cele populare locaţii de pe internet a momentului. În săptămâna funeraliilor Prinţesei Diana, s-au înregistrat 35 de milioane de vizite pe site.

Royal.gov.uk nu este singura amprentă a Reginei în mediul online, aceasta lansându-şi propriul canal pe YouTube în 2007.

Citeşte şi:

Site-ul monarhiei britanice va fi relansat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici