Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol - din nou colegi de platou

Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol sunt din nou colegi pe platourile din Buftea, în primul serial de epocă românesc, "Aniela", produs de Promance şi difuzat pe postul Acasă din această toamnă.

146 afișări
Imaginea articolului Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol - din nou colegi de platou

Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol - din nou colegi de platou

Personajele interpretate de cei doi actori, care în viaţa reală sunt căsătoriţi, nu se vor intersecta în serial, deşi ele locuiesc pe aceeaşi stradă, pe Uliţa mare.

După ce a interpretat doi ani rolul îndrăgitei ţigănci Zambila în "Inimă de ţigan" şi "Regina", Ioana Ginghină se pregăteşte pentru a da viaţă personajului Arta - o controversată tânără, fiica Aretiei (Florina Cercel).

"Când am aflat că am luat castingul şi voi juca în primul serial de epocă românesc, am spus «Doamne, mi se mai împlineşte un vis!». Îmi doream să joc un personaj de acest gen încă de când eram mică. Filmul meu preferat este «Pe aripile vântului», pe care l-am văzut de cel puţin 20 de ori şi, de fiecare dată, visam să port şi eu acele superbe rochii, să călăresc şi să împrumut din gesturile lor. Este foarte greu, după doi ani de zile în care am jucat o ţigancă şătrăreasă, să trec la o domnişoara de la anii 1900. Am emoţii mari, dar constructive, este o provocare frumoasă, încă o poveste ce va începe pentru mine Acasă", mărturiseşte Ioana Ginghină.

Ioana şi Alexandru merg de două ori pe săptămână la călărie, fac dansuri de societate şi au profitat chiar şi de vacanţă pentru a citi cât mai multe cărţi despre anii 1900, care să îi ajute să intre în atmosfera de epocă.

"Scenariile serialului «Aniela» au fost o lectură foarte plăcută în vacanţă şi de-a dreptul captivantă, iar în cărţile de epocă citite am găsit multe informaţii utile, atât pentru proiectul în care urmează să jucăm, cât şi pentru cultura noastră generală. Am avut parte de vreme însorită, însă, cum nu avem voie să ne bronzăm, profitam de momentele în care Ruxandra dormea şi ne relaxam lecturând pe terasa prietenilor noştri din Bucovina", adaugă Alexandru Papadopol.

Ioana a simţit la propriu incursiunea în timp odată ce a intrat în "corsetul" de la începutul secolului XX.

"Primele lucruri pe care le-am făcut pentru acest rol au fost să iau lecţii de călărie împreună cu Alexandru şi să îmi cumpăr multe cărţi de epocă. Junalul Reginei Maria a fost cel care m-a inspirat cel mai mult şi, în toată perioada vacanţei, am încercat să mănânc, să vorbesc şi să folosesc gesturile femeilor din Bucureştiul de odinioară. În afară de această carte am mai citit «Oameni şi locuri din vechiul Bucureşti», de Lelia Zamani, «Comerţ şi loisir din vechiul Bucureşti», tot de Lelia Zamani, şi «Povestea unei geografii umane», de Adrian Majuru. Mi-am cumpărat chiar şi un corset de lenjerie, dar simţeam că nu mă strângea la fel de tare ca cel din vremea aceea, aşa că mi-am mai luat unul medical pentru a exersa mersul şi postura", spune Ioana.

Alexandru Papadopol îl va aduce în faţa telespectatorilor pe Aleco Calofesco, om influent, proprietarul gazetei mondene L'epoque, un personaj care va surprinde atât prin caracterul cameleonic, cât şi printr-o schimbare a înfăţişării actorului.

"Personajul Aleco trebuia să aibă mustaţă, aşa că iată-mă cu un look nou. Deoarece eram în vacanţă şi petreceam tot timpul în familie, fetiţa noastră mă vedea mereu şi s-a acomodat cu barba mea. Însă, în momentul în care am tăiat barba şi am lăsat doar mustaţa, schimbarea a fost destul de radicală, iar reacţia ei a fost una pe măsură. S-a speriat foarte tare, nu m-a recunoscut şi a început să plângă. Din fericire, s-a obişnuit repede cu noua mea înfăţişare, dar nu o să uit reacţia ei", adaugă Alexandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici