Iris a obţinut Discul de Platină pentru "Cei Ce Vor Fi", înainte de lansarea noului album

Trupa Iris a obţinut Discul de Platină pentru vânzările albumului "Cei Ce Vor Fi" (2007), miercuri, în conferinţa de presă pentru lansarea noului ei material discografic, "12 Porţi", care va fi marcată printr-un spectacol pe 21 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Capitală.

42 afișări
Imaginea articolului Iris a obţinut Discul de Platină pentru "Cei Ce Vor Fi", înainte de lansarea noului album

Iris a obţinut Discul de Platină pentru "Cei Ce Vor Fi", înainte de lansarea noului album (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Managerul trupei, Cosmin Nicoară, a înmânat Discul de Platină fiecăruia dintre membrii trupei - Valter Popa (chitară), Ion "Nelu" Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bas), Cristian Minculescu (voce) şi invitatului permanent Relu Marin (clape) -, prezenţi la conferinţa organizată într-un club bucureştean.

Totodată, el i-a invitat să vorbească despre noul album pe Mihai Alexandru, producător muzical, şi pe Costi Rădoacă, textier.

Mihai Alexandru, care a fost chitarist la Iris în urmă cu 25 de ani, a spus că, lucrând cu această trupă, a "deschis ochii" şi şi-a format primele idei despre instrumentaţie. El a declarat că este "o mare onoare" pentru el să fie producătorul muzical al noului album, la realizarea căruia au participat trei studiouri.

În ceea ce priveşte evenimentul lansării, Costi Rădoacă a spus că va fi mai mult decât un concert - un spectacol cu efecte multimedia, dans, ce va dura două ore. Titlul albumului este inspirat de numărul biblic "12", a mai precizat Rădoacă, dezvăluind totodată că spectacolul de lansare este conceput "într-o imensă închisoare în care vor exista 12 porţi". "Eu consider că toţi trăim într-o închisoare, (...) de noi depinde cum deschidem aceste porţi sau cum le închidem", a mai declarat Costi Rădoacă.

Cristi Minculescu a luat cuvântul spunând că lansarea noului album este pentru el, personal, "o mare bucurie", având în vedere evenimentele de anul trecut. "Îmi scot pălăria în faţa voastră pentru suport moral, mai ales anul trecut (...) Vă mulţumesc din inimă", a spus Minculescu.

Cristi Minculescu a fost supus, pe 24 martie 2009, unui transplant hepatic la o clinică din Germania, donatorul fiind chiar soţia sa, Rodica. De la acel moment, el a mai suferit două intervenţii chirurgicale. În vârstă de 50 de ani, artistul suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

"12 Porţi" este lansat de Iris după o pauză de trei ani de la precedentul album, "Cei Ce Vor Fi". Noul album conţine 12 piese, fiecare având o poveste de viaţă "prin care, mai devreme sau mai târziu", trec toţi oamenii, potrivit unui comunicat al casei de discuri Roton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici