Irlandezii sărbătoresc St Patrick’s Day în social media, după ce toate evenimentele au fost anulate şi toate barurile închise

  • Irlandezii îşi sărbătoresc, marţi, patronul spiritual şi ziua naţională pe reţelele de social media.
  • Guvernul a anulat toate evenimentele publice, inclusiv celebra paradă de la Dublin.
  • Decizia a fost luată într-un efort de a stopa epidemia de COVID-19.
226 afișări
Imaginea articolului Irlandezii sărbătoresc St Patrick’s Day în social media, după ce toate evenimentele au fost anulate şi toate barurile închise

Sursa foto: Profimedia

Mai mult, duminică, Guvernul irlandez a anunţat că toate barurile ar trebui să se închidă cel puţin la sfârşitul lunii, după ce videoclipuri cu petrecăreţi care cântau în localuri pline din Dublin au stârnit furie pe social media. Nici petrecerile private nu sunt recomandate.

În aceste condiţii, irlandezi din toată lumea au ales să marcheze sărbătoarea pe reţelele de socializare online. Pe Facebook, pe Twitter şi Instagram, utilizatorii pot publica fotografii, filmuleţe şi scurte anunţuri.

Aproximativ 300 de monumente din 40 de ţări, inclusiv Opera din Sydney şi Moulin Rouge din Paris, sunt iluminate în verde, pentru a marca St Patrick's Day.

Paradele de St Patrick's Day organizate în mod tradiţional în mari oraşe precum Londra, New Orleans, Chicago, New York şi Boston au fost şi ele anulate.

Până în prezent, Irlanda a raportat 223 de cazuri de COVID-19 şi două decese.

Sfântul Patrick, care s-a născut în jurul anului 385, în Britania, şi a murit în 461, a fost un episcop irlandez care a devenit sfânt patron al Irlandei şi Islandei şi este sărbătorit de Biserica catolică pe 17 martie.

La 16 ani a fost prins de piraţi şi vândut rob în Irlanda, unde a fost trimis să pască oile. Recâştigându-şi libertatea după şase ani, s-a întors în Britania. A intrat în rândul clericilor, iar, în 432, s-a întors în Irlanda, devenind marele apostol al acestei ţări. Numit episcop al Irlandei, a evanghelizat poporul din acea insulă, convertindu-i pe mulţi la credinţa creştină şi a organizat Biserica locală, în ciuda unor mari dificultăţi. În jurul anului 444 a întemeiat episcopia Armagh, în apropiere de Belfast. A murit lângă oraşul Down, în Irlanda de Nord, pe 17 martie 461.

Ziua Sfântului Patrick a devenit sărbătoare creştină la începutul secolului al 17-lea, fiind celebrată de Bisericile catolică, anglicană, ortodoxă răsăriteană şi luterană.

Este o zi de comemorare a Sfântului Patrick şi marchează şi debutul creştinismului în Irlanda, dar sărbătoreşte şi cultura şi moştenirea irlandezilor în general.

Ca sfânt patron al Irlandei şi Islandei, este sărbătorit pe 17 martie atât în aceste ţări, cât şi în întreaga lume, prin evenimente speciale, precum festivaluri şi parade publice, iar oamenii se îmbracă în verde şi afişează diverse accesorii în formă de trifoi. Sfântul ar fi folosit trifoiul cu trei foi pentru a explica irlandezilor Sfânta Treime.

Unul dintre evenimente este tradiţionala paradă de Saint Patrick's Day. După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de migranţi a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick's Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea. Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici