Iron Maiden va lansa un album dublu, pe 4 septembrie

Trupa britanică Iron Maiden va lansa un dublu LP, intitulat "The Book Of Souls", pe 4 septembrie, informează site-ul revistei New Musical Express.

225 afișări
Imaginea articolului Iron Maiden va lansa un album dublu, pe 4 septembrie

Iron Maiden va lansa un album dublu, pe 4 septembrie (Imagine: Hepta)

Noul material discografic a fost înregistrat la Paris şi reprezintă primul album dublu din discografia grupului britanic. Albumul "The Book Of Souls" include 11 piese şi are o durată totală de 92 de minute.

Albumul a fost produs de Kevin Shirley, un colaborator apropiat al trupei Iron Maiden.

Precedentul album de studio al formaţiei Iron Maiden s-a intitulat "The Final Frontier" şi a fost lansat pe piaţă în 2010.

Bruce Dickinson, solistul formaţiei Iron Maiden, a anunţat recent că s-a vindecat de cancer. Rockerul britanic fusese diagnosticat cu un cancer la nivelul limbii, în luna februarie. Muzicianul a efectuat de atunci, pe parcursul a şapte săptămâni, mai multe şedinţe de radioterapie şi chimioterapie.

Rod Smallwood, managerul trupei Iron Maiden, a spus că, deşi Bruce Dickinson s-a vindecat de cancer, formaţia britanică va putea să susţină concerte şi turnee abia în 2016.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei 15 albume de studio, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.

În 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele poziţii în topurile din 40 ţări. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte în Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat în iunie 2012, cu o serie de show-uri în America de Nord.

Trupa britanică Iron Maiden a susţinut de-a lungul anilor mai multe concerte şi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici